El cos sensibleLa novel·la de Núria Perpinyà ens submergeix en una odissea a l'interior del cos humà hereva d'Homer i de Joyce. L'heroi protagonista, l'Ubis, un enzim que reparteix energia, s'endinsa en un món fascinant i en un perillós viatge per la sang ple d'aventures, en el curs del qual trobarem les sirenes, l'Hades i el Polifem que ens habiten.
Divertida i vitalista, amb una mirada inusual que enllaça amb el genere fantàstic de les cosmicomiques de Calvino i dels àtoms parlants de Voltaire, El cos invisible reivindica, amb enginy i de la mà de la gran literatura clàssica, una altra mirada al nostre cos i al món que ens envolta.
"El nostre heroi estava coneixent l'univers del mes enllà pel qual sempre havia sospirat. La seva família vivia dins un peix envoltada de la foscor marina; quan els van capturar, els van traslladar no sap on; despres de sobreviure a milers de saldrocs, va desembocar a la boca d'un humà barbut fins que el corrent d'un bes se l'endugue i quedà amarrat a una humana que considera seva, si es que hi ha boques d'algú. Sabia que era un nomada, que potser era mes peix que persona, pero no podia evitar s
entir-se com a casa dins aquella doneta que l'havia acollit".
Núria Perpinyà Escritora, especialista en literatura moderna y contemporánea y en la obra de Gabriel Ferrater. Ejerce como profesora de Teoría y Literatura Comparada en la Universidad de Lleida. Ha editado la antología Àlbum Ferrater (Quaderns Crema, 1993) con Jordi Cornudella y es autora del ensayo Gabriel Ferrater: recepció i contradicció (Empúries, 1997). Entre sus últimas novelas destacan I, de sobte, el paradís (Comanegra, 2018) y Al vertigen (Empúries, 2013). También es autora de las obras de teatro Els Cal·lígrafs (Empúries, 2011) y El vici (Arola editors, 2019).