Diumenge, 21 de juliol de 2024Castellano  


L'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC) neix per iniciativa dels mateixos autors davant la necessitat de defensar i promoure els seus drets, com a creadors de cultura. L'ACEC aplega en una mateixa associació autors que treballen en diferents camps de les lletres –escriptors, traductors, compiladors o crítics literaris–, qualsevol que sigui la llengua que utilitzin, i facilita els canals perquè els associats accedeixin als ajuts i beneficis que es puguin obtenir de les institucions públiques i d'altres actors i àmbits implicats de diverses maneres en la creació cultural. També ofereix, en la mesura de les seves possibilitats, accés als mitjans de comunicació i a les tecnologies actuals, per tal de facilitar la tasca dels associats i fer que gaudeixin dels beneficis del seu treball.

Convidem tots els treballadors de les lletres a participar en la nostra associació, col·laborant en la consolidació de la professió, de vegades imprecisa, d'autor literari.Objectius

L'objectiu prioritari de l'ACEC és la defensa dels drets morals i patrimonials dels autors literaris, independentment de la seva llengua i el seu gènere.

Des del punt de vista professional, l’ACEC duu a terme el seguiment de l'aplicació i de les normatives complementàries dels contractes tipus d'edició i de traducció i el seguiment dels temes fiscals i laborals.

L'ACEC actua davant de CEDRO per defensar la concessió d'ajuts i serveis assistencials per als associats pertanyents a l’esmentada entitat que els necessitin i tramita directament l'alta a CEDRO dels associats.

També, dins de les seves activitats, l'ACEC realitza la promoció dels treballs literaris i organitza actes per a la difusió de l'obra dels associats: seminaris, congressos d'escriptors i homenatges a autors. En aquest sentit, cada any, del 1998 ençà, es convoca el Premi de Traducció Ángel Crespo.

L’entitat ofereix gratuïtament, als associats que la demanin, una bústia de correu electrònic i assessorament en la creació de pàgines web, amb descomptes per a la posada en xarxa i el manteniment. A través d'aquesta web també es pot fer la recerca de traductors professionals.

L'ACEC edita la publicació periòdica ‘Cuadernos de Estudio y Cultura’, que recull les ponències presentades en els homenatges dedicats a autors i en col·loquis internacionals.

Ocasionalment també edita publicacions relacionades amb els drets dels autors, com el llibre La problemática profesional de los escritores y traductores. Una visión sociológica, un extens estudi sobre la situació dels escriptors i traductors.

 

 

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2