Dimarts, 23 de juliol de 2024Castellano  


President
Miquel de Palol
   
           
  Vicepresident
Valentí Gómez i Oliver
  Vicepresident
Lluís Mª Todó
 
Secretària General
Pura Salceda
Tresorer
Josep Anton Soldevila
 


Vocals
 

Dante Bertini Ada Castells
 
David Castillo José Luís Espina
 
Rodolfo Häsler Gemma Lienas
 
Matías Néspolo Maria Cinta Montagut
 
Ágata Orzeszek Albert Tugues
 


Estatuts i memòria

L'ACEC es regeix per uns estatuts que es van aprovar en l'Assemblea general del 17 de gener de 1995. Els Estatuts de l’ACEC es poden sol·licitar a secretaria, a través del correu secretaria@acec-web.org, que s’encarregarà de fer-los arribar a la persona interessada. 

Anualment es fa una assemblea general, en la qual els associats tenen un punt de trobada per dialogar i bescanviar opinions. Les activitats i els balanços s'editen en una memòria, que es pot sol·licitar a la secretaria: secretaria@acec-web.org.

 

Trajectòria

L'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya es va constituir a Barcelona com a Secció Autònoma de l'ACE (Asociación Colegial de Escritores de España), el 1980, sota la presidència de Román Gubern.

L'any 1983, Joaquín Marco va ser elegit nou president de la Junta Rectora de la Secció Autònoma.

El 1984, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va cedir els locals del cinquè pis de l'Ateneu Barcelonès, situat al carrer de la Canuda de Barcelona, a les associacions d'escriptors més representatives de Catalunya, entre elles la Secció Autònoma de l'ACE d'aleshores.

L'any 1986, José Corredor-Matheos va ser elegit president de l'ACE-Catalunya.
L'entitat va participar en la presentació al Parlament i al Senat de les esmenes al projecte de la Llei de Propietat Intel·lectual; en la consulta del Parlament de Catalunya sobre el projecte de creació de la Institució de les Lletres Catalanes, i en la constitució de la Secció Espanyola de l'ALAI (Associació Literària i Artística Internacional).

L'any 1987 es fan els primers contactes amb l'AELC i la Federació de Gremis d'Editors per a l'elaboració d'un «contracte marc d'edició».

El 1990, José Luis Giménez-Frontín és elegit president de l'ACE-Catalunya. Té lloc la proposta conjunta de l'ACE-Catalunya, l'AELC, l'Associació d'Il·lustradors i la Comissió de Drets d'Autor del Col•legi d'Advocats de Barcelona per accedir a les Comissions de Seguiment de l'LPI del Ministeri de Cultura.

El 1991 comença la reforma dels estatuts de l'ACE, a fi de dotar la Secció Autònoma de personalitat jurídica, i el 1992 es realitza la reforma estatutària de l'ACE-Catalunya.

El febrer del 1993 es produeix la refundació de la Secció Autònoma de l'ACE com a Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya, amb plena personalitat jurídica.

L'any 1998, Manuel de Seabra va ser nomenat nou president de l'ACEC.

El 15 d'abril del 2001, la Junta Directiva de l'ACEC va escollir Montserrat Conill com a presidenta, càrrec que va ocupar durant 10 anys.

Actualment, el president de l’ACEC és Miquel de Palol, escollit el 30 de març de 2011.

Han format part de l'ACEC escriptors i traductors de prestigi reconegut, entre d'altres: Carlos Barral, Joaquín Buxó, Carmen Kurtz, Ángel Crespo, Jaime Gil de Biedma, José Agustín Goytisolo, Mario Lacruz, Javier Lentini, Juan Ramón Masoliver, José María Valverde i Mauricio Waquez.
 

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2