Martes, 26 de septiembre de  2023Català  


Setmana del Llibre en Català, del 2 al 11 de setembre
acec1/9/2016(Foto:slc)
 
La 34a edició de la  Setmana del Llibre en Català se celebrarà a l'avinguda de la Catedral de Barcelona del 2 a l'11 de setembre amb un total de 150 expositors. L'any passat es van vendre 20.500 exemplars de llibres i revistes i es van facturar 304.000 euros, un 26% més que l'any anterior. La Setmana del Llibre en Català tindrà un total de 4 quilòmetres de prestatgeries de llibres en català en 150 expositors repartits en 63 mòduls i una mostra de 500 capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat.

La Setmana presentarà novetats com les últimes obres de Ramon Solsona, Natza Farré, Andrea Rodés, Carles Rebassa o  Jordi Cussà –que reedita 'Cavalls salvatges'–, i també rebrà les visites d'autors internacionals que presentaran les seves últimes novetats editades en català, com ara Grégoire Polet, Milo de Angelis, Serge Alternês 'John Wainman' i Galina Miklínová.

El president de la comissió organitzadora de l'esdeveniment, Joan Sala, ha dit que la diversitat de l'oferta de la Setmana del Llibre en Català no es limita a "l'estricta novetat", sinó que és la seva combinació amb "la venda de fons" el que la converteix en "el lloc i el moment en el qual hi ha més llibres en català de la història".

El llibre en català creix

La presidenta de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana (AELLC), Montse Ayats, ha indicat aquest esdeveniment com la prova que el mercat del llibre en català "està creixent tant en producció com en facturació". Segons les dades d'un avançament de l'estudi 'Comerç Interior del Llibre a Espanya 2015', elaborat per la Federació de Gremis d'Editors, les edicions en català suposen un 14% del total de 80.000 llibres que es van editar a Espanya l'any passat, la qual cosa suposa un increment de l'1,7% respecte al 2014. La facturació del llibre en català va ser l'any passat de 230,31 milions d'euros, fet que suposa un creixement d'un 3,2% respecte al 2014.

A més de les publicacions en català, a Catalunya es van editar també el 43% de tots els llibres en castellà, fet que Ayats ha interpretat com un signe de la "força" catalana en el conjunt de la indústria editorial espanyola.

La literatura infantil i juvenil perd pistonada

Tot i això, la presidenta de l'AELLC ha destacat la "preocupant tendència a la baixa en les vendes de literatura infantil i juvenil", una cosa "fonamental per a la formació de lectors" ja que "està demostrada la relació directa entre la competència lectora i l'èxit educatiu i social", i també ha reivindicat el paper de la lectura en la formació de "ciutadans cultes i crítics". Ayats també ha carregat contra la pirateria literària afirmant que, malgrat l'increment de vendes del llibre electrònic, "el 80% dels llibres descarregats no es paga" i que "l'abandonament de la lectura és brutal en els llibres digitals".

Els reptes del panorama editorial en català, ha dit Ayats, són ara "la transformació i l'adaptació de les empreses", la necessitat de "fer créixer la xifra de lectors en català", i "posar en valor el llibre i la lectura" per aconseguir una societat amb "ciutadans més cultes i més lliures". Joan Sala ha comentat la voluntat de la Setmana del Llibre en Català de "créixer com a espai literari" els anys vinents i convertir-se en " un saló de referència" en el panorama internacional, on puguin interactuar autors i editors.
   
Vídeo destacado

 
Presentación del libro 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Quieres recibir el boletín electrónico de la ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA POR

Pagina nueva 2