Domingo, 21 de julio de  2024Català  


Inauguració de l'exposició “Encontres amb l’Alquimista. Josep Palau i Fabre” i
acec2/6/2017(Foto:)
 
Josep Palau i Fabre (1917-2008), poeta, dramaturg, assagista, traductor, crític, i un dels principals experts mundials en Picasso, és un dels més grans escriptors catalans de la segona meitat del segle XX.

Autor, entre d’altres, de Poemes de l’Alquimista, Quaderns de l’Alquimista, o la magna biografia de Picasso en quatre volums, Picasso vivent (1881-1907), Picasso: cubisme (1907-1917), Picasso. Dels ballets al drama (1917-1926) i Picasso. Del minotaure al Gernika (1927-1939), va obtenir un gran nombre de premis i reconeixements, entre d’altres, el Premi Nacional de Literatura, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes o la Medalla d’Or al Mèrit Artístic de l’Ajuntament de Barcelona.

Des de l’any 2003 la Fundació Palau conserva, exhibeix i difon el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre. Es tracta d’un modern equipament cultural amb una programació capdavantera i un arxiu especialitzat en Picasso i en la cultura catalana del segle XX que mostra de forma permanent obres de Pablo Picasso, Joaquim Torres Garcia, Isidre Nonell, Joan Miró, Antoni Clavé, Antoni Tàpies, Miquel Barceló i Perejaume, entre d’altres.

L’Any Palau i Fabre, impulsat per la Fundació Palau, de Caldes d’Estrac, i el Departament de Cultura, mitjançant la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració d’institucions públiques i privades del país, se celebrarà del 21 d’abril del 2017, dia de la commemoració dels 100 anys del seu naixement a Barcelona, al 21 d’abril del 2018.

El diumenge 4 de juny s'inaugurarà l'exposició a les 17 h. L'acte comptarà amb la participació de Manel Guerrero, comissari de l'Any Palau i Fabre, les actuacions de Núria Dardinyà, Daniel Pérez, Ona Mestres i Xavier Alsina entre d'altres.

Exposició “Encontres amb l’Alquimista. Josep Palau i Fabre”
del 4 al 18 de juny
Horari 17 a 19 h els dies laborables i de 12 a 14 h els festius

“Encontres amb l’Alquimista. Josep Palau i Fabre” és un projecte d’exposició al voltant d'una de les obres cabdals de Josep Palau i Fabre, L’Alquimista. 

A partir del 5 de juny es proposa una lectura compartida amb dues sessions introductòries sobre els Don Joan de Palau i Fabre. En aquest llibre (que es troba a les biblioteques) trobareu totes les versions palaufabrianes del mite. La moderació anirà a càrrec d'Ester F. Matalí (us recordem que per afegir comentaris només cal que estigueu registrats al Què Llegeixes aquí)

Apunteu-vos amb aquest formulari a la lectura amb "Lectura Don Joan" o al seminari amb "Seminari Don Giovanni". O millor encara, apunteu-vos a ambdues activitats especificant "Activitats Don Joan".


   
Vídeo destacado

 
Presentación del libro 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Quieres recibir el boletín electrónico de la ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA POR

Pagina nueva 2