Viernes, 31 de marzo de  2023Català  


El Festival Nacional de Poesía de Sant Cugat rinde homenaje a Joan Vinyoli. Del 19 al 26 de octubre
18/10/2014(Foto:)
 

El Festival de Poesia ret homenatge a Joan Vinyoli

La edició d'enguany s'emmarca en els actes de celebració del Tricentenari i està dedicada al centenari del naixement del poeta Joan Vinyoli (1914-1984). Tambè s'ha programat tota una multiplicitat d'activitats: lectures poètiques, recitals, tallers de poesia, conferències, espectacles musicals... Tot plegat adreçat a un públic heterogeni i organitzat en entorns ben diferents, des de biblioteques fins a escoles, passant també pel carrer. El festival comença el diumenge 19 d'octubre, i finalitza el dia 26.

Activitats a Sant Cugat
El Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat s'inaugurarà el diumenge 19 d'octubre, a les 12 hores, al Teatre-Auditori de Sant Cugat, amb entrada lliure. L'activitat porta per nom "Joan Vinyoli: el riu encès", i comptarà amb la participació de Marta Angelat, Jordi Boixaderas i Ferran Rañé.

Aquest any es recupera la Nit dels poetes, que se celebrarà el 22 d'octubre al Teatre-Auditori a les 21 hores, amb un recital amb Enric Casasses, Feliu Formosa, Àngels Gregori, Antonia Canyelles i Franca Masu, entre d'altres

En el marc de la programació de la nova temporada del Teatre-Auditori, a més, hi ha dues activitats que s'emmarquen en el Festival Nacional de Poesia, els dies 21 i 23 d'octubre. La primera, el dimarts 21 d'octubre, a les 21 hores, serà l'estrena del muntatge Barcelona / Roda de Ter, Crònica d'una amistat, amb Jordi Boixaderas, Jordi Bosch i Lluís Soler, repassant la relació de correspondència entre Miquel Martí i Pol i Joan Vinyoli.

La segona proposta, el recital poètic i musical Maleïts poetes, el dijous 23 d'octubre a les 21 hores, amb Sílvia Bel i Llúcia Vives a la veu, i Carles Beltran a la música. Ambdós espectacles es faran a la Sala Escenari, i el preu per a cadascun és de 10 euros.

També cal remarcar l'homenatge que rebran dos dels poetes d'honor del Festival que ens han deixat el darrer any: Joan Vergés i Gerard Vergés. Serà l'acte de cloenda del Festival, el 26 d'octubre a les 12 hores al Museu de Sant Cugat, amb el recital De Vergés a Vergés.


El Festival de Poesía rinde homenaje a Joan Vinyoli

La edición de este año se enmarca en los actos de celebración del Tricentenari y está dedicada al centenario del nacimiento del poeta Joan Vinyoli (1914-1984) . Asimismo se han programado una serie de actividades: lecturas poéticas, recitales, talleres de poesía, conferencias, espectáculos musicales. Todo ello dirigido a un público heterogéneo y organizado en entornos muy diferentes, desde bibliotecas hasta escuelas, pasando también por la calle.

Pasa a ser nacional
Un festival que cambia de rumbo con la introducción de diferentes cambios respecto a años anteriores, con la voluntad de reunir las voces más representativas de las letras del país y el objetivo principal de dar visibilidad y voz a los poetas de todo el dominio lingüístico catalán y a su obra.

Actividades en Sant Cugat
El Festival Nacional de Poesía de Sant Cugat se inaugurará el domingo 19 de octubre, a las 12 horas, en el Teatre-Auditori de Sant Cugat, con entrada libre. La actividad lleva por nombre "Joan Vinyoli: el riu encès", y contará con la participación de Marta Angelat, Jordi Boixaderas y Ferran Rañé.

Este año se recupera la Noche de los poetas, que se celebrará el 22 de octubre en el Teatre-Auditori a las 21 horas, con un recital  d’Enric Casasses, Feliu Formosa, Àngels Gregori, Antonia Canyelles y Franca Masu, entre otros

En el marco de la programación de la nueva temporada del Teatre-Auditori, además, hay dos actividades que se enmarcan en el Festival Nacional de Poesía, los días 21 y 23 de octubre. La primera, el martes 21 de octubre, a las 21 horas, será el estreno del montaje Barcelona / Roda de Ter, Crònica d’una  amistad, con Jordi Boixaderas, Jordi Bosch y Lluís Soler, repasando la relación de correspondencia entre Miquel Martí i Pol y Joan Vinyoli.

La segunda propuesta, el recital poético y musical Malditos poetas, el jueves 23 de octubre a las 21 horas, con Sílvia Bel y Llúcia Vives en la voz, y Carles Beltran en la música. Ambos espectáculos se harán en  la Sala Escenari, y el precio para cada uno es de 10 euros.

También hay que remarcar el homenaje que recibirán dos de los poetas de honor del Festival que nos han dejado el último año: Joan Vergés y Gerard Vergés. Será el acto de clausura del Festival, el 26 de octubre a las 12 horas al Museo de Sant Cugat, con el recital De Vergés a Vergés.

    
Vídeo destacado

 
Presentación del libro 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Quieres recibir el boletín electrónico de la ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA POR

Pagina nueva 2