Domingo, 2 de abril de  2023Català  


El festival EVA Pradell, del 3 al 5 de julio
acec15/6/2015(Foto:)
 

L’EVA Pradell

El Festival EVA reprèn la seva programació del 3 al 5 de juliol al municipi de Pradell de la Teixeta amb 16 propostes artístiques basades en la narració i la tradició oral. Com cada any, el Festival condensa la programació en 3 intensos dies amb actuacions per a tots els públics vinculades directament amb el territori. L’EVA Pradell proposa un cap de setmana ple d’espectacles innovadors i diferents que busquen proporcionar a l’espectador experiències úniques sempre cercant emplaçaments singulars.

El divendres 3 de juliol, el festival s’inaugura amb la romancera Victoria Gullón, provinent de Zamora, qui oferirà l’espectacle ‘A nuestras anchas” basat en la narració d’experiències pròpies. A continuació tindrem
un recital satíric de la mà de l’escriptor Ramon Solsona (Lo gaiter del Besòs) i el cantautor i romancer Jaume Arnella. Ambdós portaran a terme una xerrada dielèctico-musical d’allò més reivindicativa i divertida. I finalment acabarem la vetllada amb el concert de la canària LA CRIS en format chill-out al Sindicat.

El segon dia d’EVA Pradell arrenca aviat, a les 11.30h, amb els “Contes de pomes” de l’Ingrid Domingo, una proposta per a tota la família. Uns contes que van sobre algú que té una pomera plantada al vell mig del  menjador.

A les 13h, a la plaça Castell, per qui se l’hagi perdut divendres, tornarem a tenir a la romancera de la Sierra de la Culebra, Victoria Gullón, amb l’espectacle ‘Entre andares, suspiros y cantares’. Ens porta allò que
n’haurem de dir “lo mejorcito de lo mio”, o sia, “de lo suyo”.
Pels més petits, a la tarda, arribarà a Pradell un ‘Carro de contes’ conduit per Diana Kerbelis. Un carro que es convertirà en un escenari que ens transportarà al passat i ens permetrà viure històries màgiques i
sorprenents amb personatges emblemàtics de les nostres terres i de més enllà. Aquest espectacle també es podrà gaudir el diumenge 5/7 de 12 a 14:30h i de 16:30 a 19h (passis de 15 minuts).

També el dissabte, una de les apostes de l’EVA Pradell, és aprofundir en les entranyes dels poetes. A la ‘Poetaulada rodona’, ells mateixos ens explicaran l’ADN de les seves obres en format taula rodona. Moderada per Jaume. C Pons-Alorda, poetes com Dolors Miquel, Enric Casasses, Martí Sales, entre d’altres, se’ns despullaran (metafòricament parlant) i ens explicaran què hi trobarem en els poemes que tot seguit recitaran a l’espectacle A 3 (+1) bandes.

Finalment, el dissabte conclourà amb l’espectacle ‘Edipo’ del narrador gallec Quico Cavadal. Tot en un marc inigualable com és la Cova del Rector, per arribar a la qual, s’ha de fer una bona caminada de 20 minuts amb fontals i llanternes. Tota una aventura!

Enguany, igual que l’EVA Penedès, l’EVA Pradell s’ha sumat a la celebració del Centenari de Neus Català, és per això que, la majoria de lectures En Veu Alta seran en homenatge a aquesta gran dona.

Tancarem el Festival EVA Pradell amb una cloenda de luxe de la mà de Quico Cavadal i els seus ‘Fantasmas familiares’. Un espectacle de narració oral que es porta transformant durant els 15 darrers anys tot
acomodant-se a les circumstàncies ambientals, inclemències de clima, les experiències personals viscudes de l’artista i els terrors més íntims del públic.

Programa   
Vídeo destacado

 
Presentación del libro 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Quieres recibir el boletín electrónico de la ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA POR

Pagina nueva 2