Martes, 21 de marzo de  2023Català  


Dones protagonistes amb Carme Martí, Elisenda Albertí i Marta Romagosa i M. Àngels Cabré
acec29/11/2017(Foto:)
 

Dia 2 de desembre a les 17,00 hores
Dones protagonistes amb Carme Martí, Elisenda Albertí i Marta Romagosa i M. Àngels Cabré
La sessió serà conduïda per M. Àngels Cabré, directora de l’Observatori Cultural de Gènere i escriptora.
Mercat de Nadal del Llibre
Antiga Fàbrica Estrella Damm
C/. Rosselló, 515
Barcelona

Dones protagonistes. Carme Martí, Elisenda Albertí i Marta Romagosa, presenten tres llibres on les dones en són els personatges principals, el centre. Carme Martí amb El camí de les aigües ret homenatge a les àvies treballadores que mai no es van deixar vèncer per les adversitats del seu temps. Elisenda Albertí, amb Les dones de Barcelona’recull d’històries d’algunes de les dones que omplien els mercats, les botigues, els tallers, els carrers i les cases d’aquesta ciutat. I Marta Romagosa amb Tots els noms del desig presenta una novel·la amb unes protagonistes que busquen satisfer els seus anhels en diversos àmbits.

M. Àngels Cabré (Barcelona 1968) és escriptora i crítica literària. Ha publicat una biografia del poeta Gabriel Ferrater, la novel·la El silencio, els llibres de poemes Gran amor i Si se calla el cantor, i els assaigs Leer y escribir en femenino, A contracorriente. Escritoras a la intemperie del siglo XX, Wonderwomen. 35 retratos de mujeres fascinantes i María Luz Morales, pionera del periodismo (2017). Dirigeix l’Observatori Cultural de Gènere, dedicat a impulsar la igualtat de gènere en la cultura, i col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació, entre d’altres els diaris Ara i La Vanguardia. Aquest Mercat ens acompanyarà amb el llibre Miralls creuats: Roig / Capmany (Pagès, 2017), sobre dues grans escriptores catalanes i feministes de la nostra literatura.

Marta Romagosa (Cornellà de Llobregat, 1967) és periodista. Treballa a Catalunya Ràdio des de l’any 1991. És una de les veus que ha explicat més notícies, que ha fet més entrevistes i que probablement heu vist en més reportatges de TV3. Ha estat editora del Catalunya Matí, del Catalunya Vespre i de l’informatiu del migdia, cap de cultura dels Serveis Informatius, realitzadora de programes com El mirall o L’opció personal, i durant anys ha format part de l’equip d’ El matí de Catalunya Ràdio amb Mònica Terribas. Actualment presenta les notícies cada matí a Catalunya Informació i col·labora a Tarda Oberta de TV3 . El 2011 va rebre el premi Ràdio Associació de Catalunya a la millor professional. El 2016 es va estrenar amb èxit en la ficció amb el volum de relats Tots els noms del desig (Rosa dels vents, 2017), on fabulava els desitjos de 22 dones diferents.

Elisenda Albertí (Barcelona, 1960) és editora i escriptora. És coautora de Perill de bombardeig! Barcelona sota les bombes  i 300 anys de lluita. 1714-2014 i autora de Dames, reines, abadesses, Dones de Barcelona (2017, Albertí Edicions), Catalanes medievals, Un passeig per la moda de Barcelona, Compromeses i Decidides.

Carme Martí (1972) és llicenciada en filologia catalana i forma part de l’equip del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla. El seu debut com a narradora ha seduït prop de 20.000 lectors de totes les edats: Un cel de plom (Amsterdam, 2012) és una gran novel·la que ens apropa la vida de Neus Català, supervivent catalana del camp d’extermini de Ravensbrück. Una obra aclamada pels lectors que ha estat traduïda al castellà i que té una versió teatral. El camí de les aigües (2017, ara Llibres) és una història de memòria i present cuinada a foc lent durant més de cinc anys. Un relat apassionat que consolida l’autora com una de les grans narradores de la literatura catalana actual.   
Vídeo destacado

 
Presentación del libro 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Quieres recibir el boletín electrónico de la ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA POR

Pagina nueva 2