Sábado, 25 de marzo de  2023Català  


Beques d'escriptura Montserrat Roig - Beques d'escriptura dramatúrgica Carme Montorio
acec28/11/2018(Foto:)
 
Beques d'escriptura Montserrat Roig

El 2017 neixen les Beques d'escriptura Montserrat Roig per proporcionar un espai per escriure i una remuneració econòmica a escriptors amb un projecte literari vinculat a la ciutat de Barcelona.

El nom de les beques és un homenatge a Montserrat Roig (1946-1991), escriptora barcelonina de novel·les, contes, reportatges i articles periodístics que també va presentar i dirigir diversos programes de televisió.

Les beques d’escriptura Montserrat Roig són beques per a projectes d'escriptura de qualsevol gènere literari (narrativa, poesia, assaig, crònica, memòries) adreçades a escriptors que escriguin en qualsevol llengua (català, castellà, anglès, francès...) que hagin publicat com a mínim 1 llibre. 

Cada any se'n convoquen 20, repartides en 2 torns de 10 beques cadascun.

  
Les beques d'escriptura dramatúrgica Carme Montorio

El 2019, per complementar-les, neixen les Beques d'escriptura dramatúrgica Carme Montoriol, adreçades exclusivament a dramaturgs.

El nom de les beques és un homenatge a Carme Montoriol (1893-1966), dramaturga, traductora i poeta barcelonina que va estrenar amb èxit diverses obres a Barcelona durant els anys trenta. 

Les beques d'escriptura dramatúrgica Carme Montoriol són beques per escriure obres de teatre adreçades a dramaturgs que escriguin en qualsevol llengua (català, castellà, anglès, francès...) que hagin estrenat com a mínim 1 obra.

Cada any se'n convoquen 4, repartides en 2 torns de 2 beques cadascun.

Totes dues beques, Montserrat Roig i Carme Montoriol, donen dret a treballar durant 2 mesos en un espai privat d'un equipament cultural singular de la ciutat i a una dotació econòmica de 3.000 €. 


   
Vídeo destacado

 
Presentación del libro 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Quieres recibir el boletín electrónico de la ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA POR

Pagina nueva 2