Martes, 21 de marzo de  2023Català  


Tiana viurà del 17 al 18 de gener la vuitena edició del Festival de novel·la negra catalana
acec15/1/2020(Foto:)
 

Cap de setmana dedicat a la novel·la negra en català a Tiana amb força novetats i amb nova comissària.


 

Anna Maria Villalonga agafa el relleu de Sebastià Bennassar amb l’objectiu de mantenir l’essència d’un festival i de referència de la literatura negra en català. Per Villalonga “Tiana Negra és com casa meva. Per tant, trobar-me ara amb el desafiament de ferme’n càrrec representa molt per a mi. Només espero estar a l’alçada, perquè en Sebastià Bennasar ha deixat el llistó molt alt.

 

Sobre el festival, Anna Maria Villalonga destaca que  “El Tiana Negra és pioner. Va representar i representa un punt d’inflexió claríssim. És el festival més antic en actiu, a banda de la BCNegra, i el primer que s’ocupa exclusivament de la literatura negra en llengua catalana. Un festival que va trencar motlles en un moment que feia moltíssima falta i que sempre s’ha construït amb la voluntat de reivindicar la nostra cultura.“

 

Entre les grans novetats d’aquest any hi ha un espai dedicat a la poesia negra, ,a través de dues activitats: dos tallers sobre el gènere que el poeta Martí Noy farà a la Biblioteca de Can Baratau durant els dies previs al festival i on s’animarà els participants a escriure. A l’activitat Sabeu que també es pot fer poesia negra? Irene Solanich i Marta Pérez Sierra ens parlaran de la seva activitat com a poetes de la negror. Per acabar, comptarem amb la lectura d’alguns dels poemes creats al taller de poesia.

 

Les novetats editorials de novel·la negra en català hi seran presents a través de es taules temàtiques de Cinc negres i un saxo, Matar a quatre mans, Quatre plomes criminals i Negrotes i negrots.  Autors com Marc Moreno, Lluis Llort, Tuli Marquez, Teresa Solana, Andreu Martín, Albert Gassull, Sebastià Bennasar, Damià del Clot, Àlex Martín Escrivà, Pau Vidal i Susana Hernández hi formaran part dels actes del Tiana Negra.

 

Aquest també serà un festival d’homenatges, el primer dedicat a la figura d’Isabel-Clara Simó i que inaugurarà el festival amb la projecció d’una entrevista amb l’autora, una taula rodona sobre la seva obra amb Cristina Dalfó la filla d’Isabel-Clara Simó, Margarida Aritzeta i Àlex Martín, i una lectura molt especial a càrrec també de la seva filla.L’altre gran homenatge del Tiana Negra 2020 serà estarà adreçat a Andrea Camilleri i tancarà el festival amb un espectacle pirotècnic a càrrec del traductor Pau Vidal. El gruix de les activitats es duran a terme a la Sala Albéniz del Casal de Tiana durant el 17 i 18 de gener del 2020.   
Vídeo destacado

 
Presentación del libro 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Quieres recibir el boletín electrónico de la ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA POR

Pagina nueva 2