Dilluns, 22 d'abril de 2024Castellano  


Un recital memorable tanca les VIII Jornades Poètiques
Crònica sessió 410/10/2008


Les Jornades Poètiques de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya va tancar ahir, 9 d’octubre, la seva vuitena edició amb una lectura de poesia que va seure a la mateixa taula María Victoria Atencia, Antonio Colinas, Joaquim Horta, Chantal Maillard, Manuel Rivas i Pere Rovira. Els sis autors van llegir fragments de la seva obra davant d’una sala abocada de ple.

María Victoria Atencia, una de les veus més reconegudes de la poesia espanyola i Premi Nacional de la Crítica, va encetar el recital amb la lectura d’alguns dels poemes recollits al seu darrer llibre publicat, Pérdidas y adioses. Un altre autor reconegut amb prestigiosos premis, com el Nacional de Literatura i el Nacional de la Crítica, Antonio Colinas, va delectar també els amants de la poesia amb tres dels seus poemes, el tercer del quals pertanyent al seu últim llibre: Desiertos de la luz. La jornada va continuar amb el poeta, traductor i editor Joaquim Horta, que va oferir, entre d’altres, Paraules per a no dormir, Home que explica i Consideracions sobre el bon dia.

Chantal Maillard, Premi Nacional de la Crítica i Doctora en Filosofia Pura, va mantenir l’alt nivell de la jonada i va incloure en la seva lectura diferents poemes d’Hilos, la seva darrera obra. Manuel Rivas, considerat la veu més destacada de la literatura gallega contemporània, va recitar una primera composició en castellà i les altres en la seva llengua, el gallec, incloses en un obra innèdita. Va tancar la sessió Pere Rovira, un dels poetes i assagistes més destacats en llengua catalana, amb Cavalls i El final de l’amor, entre d’altres.

La sessió d’ahir tancava unes Jornades que enguany “han posat més accent a la lectura de poesia que no pas a la part més teòrica”, tal i com explica Miquel de Palol, membre de la Comissió d’organització del certamen. Palol valora molt positivament aquesta vuitena edició i destaca sobretot “la diversitat d’autors que hi han participat, autors d’estils, edats i llengües diferents”. Aquesta edició, segons l’organització, és “un model molt madur i la fórmula adequada que consolida les Jornades Poètiques”


Cuadernos de Estudio y Cultura

José Luis Giménez-Frontín, secretari general de l’ACEC, abans de cedir pas a les lectures, va presentar el volum número 30 de la col·lecció editada per l’ACEC Cuadernos de Estudio y Cultura, que recull les intervencions de les anteriors Jornades Poètiques de l’ACEC, celebrades entre l’1 i el 4 d’octubre del 2007. Frontín va explicar que “es tracta d’una edició molt cuidada i molt pulcra” i va anomenar tots els autors que van participar-hi: Narcís Comadira, Carles Duarte, Miguel Anxo Fernán-Vello, Francisco Ferrer Lerín, Feliu Formosa, Sergi Jover, Felipe Juaristi, Teresa Rita Lopes, Eduardo Moga, Francesc Parcerisas, Luz Pichel, Josep Piera, Carmen Plaza, Jaume Pont, Susanna Rafart, Andrés Sánchez Robayna, Jaime Siles i Esther Zarraluki.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2