Dimecres, 7 de juny de 2023Castellano  


El govern espanyol xifra en 8’6 milions la compensació de l'any 2012 en matèria de drets d'autor
28/11/2013(Foto: MECD)
 

El consell de ministres del govern espanyol va aprovar, el passat 15 de novembre, l’ordre que tenia pendent en matèria de còpia privada. La norma estableix la quantitat assignada per compensar els titulars de drets d’autor pel perjudici originat per la reproducció de les seves obres durant l’any 2012 i, a la vegada, el percentatge de distribució d’aquesta quantitat entre les diferents categories de drets (llibres, música i vídeos). 

Per una part, l’ordre fixa la quantitat a compensar en 8’6 milions d’euros a distribuir entre tots els titulars de drets (autors, editorials, productores, artistes, etc.). Aquesta xifra suposa 3’6 milions més del previst per l’executiu central en els pressupostos generals de l’Estat per aquell exercici. En segon lloc, estableix la distribució d’aquesta quantitat entre els diferents titulars de cada sector: el 40’79% per al llibre (a distribuir internament entre els titulars representats per CEDRO i per VEGAP), el 34’43% per a la música i el 24’70% per al vídeo.

Malgrat que l’ordre inclou algunes de les peticions que CEDRO havia traslladat al govern espanyol, l’entitat de gestió de drets d’autor estudiarà la possibilitat d’iniciar accions judicials contra la mesura. I és que, segons els seus estudis, el sector del llibre va patir, el 2012, un mal major al que aquesta compensació econòmica intenta equilibrar.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2