Dimarts, 25 de juny de 2024Castellano  


Concha García retrata la quotidianitat de l'emigrant
5/12/2013(Foto: Diario de Córdoba)
 

L’escriptora i sòcia de l’ACEC Concha García va donar a conèixer, el passat 4 de desembre, a la llibreria Taifa Llibres, l’obra La lejanía. Cuaderno de Montevideo. El llibre, presentat per José Enrique Martínez Lapuente, uneix el passat i el present d’una dona nascuda a Córdoba que als anys seixanta ha d’emigrar cap a Barcelona. Les seves vivències i reflexions en terres catalanes es traduiran, anys després, en un diari personal escrit des de Montevideo, a l'Uruguai.

La poeta segueix l’estela de referents com Delmira Agustini, Jules Laforgue, Jules Supervielle, Felisberto Hernández i Armonía Somers, que aposten per fer un retrat quotidià de l’existència. A través de les seves anotacions, l’autora reflecteix que existeix una dissonància cognitiva per culpa de les dimensions del temps.

Nascuda el 1956 a La Rambla, un municipi de la província andalusa de Córdoba, Concha García és llicenciada en Filologia per la Universitat de Barcelona, ciutat on la poeta resideix actualment. Ha publicat poemaris com Otra Ley, Cuántas Llaves, Lo de ella, Desdén i Si yo fuera otra. La seva obra ha estat reconeguda amb els premis Barcarola (1988) i Jaime Gil de Biedma (1994). A més, també ha participat com a jurat als Premis Ciutat de Barcelona i coordina, des de l’any 2000, les Jornadas de Debate Poético.    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2