Dimarts, 25 de juny de 2024Castellano  


L'autoedició domina les vendes d'Amazon
ACEC23/2/2014

Els títols independents de petits editors dominen els gèneres més venuts a Amazon


(Foto:)
 

L'escriptor nordamericà Hugh Howey, conegut per la seva sèrie de ciència ficció Wool, que va autoeditar amb gran èxit a través d'Amazon, i de la qual ja ha venut els drets cinematogràfics, ha recopilat una sèrie de dades sobre llibres electrònics que revelen que els títols independents de petits editors dominen els gèneres més venuts a Amazon .

Howey s'ha basat en informació sobre gairebé 7000 e-books de suspens , ciència ficció i romanç, gèneres que suposen el 70% dels 100 primers best sellers d'Amazon. Les xifres de vendes de llibres electrònics no són compartides pels detallistes com Amazon i Barnes & Noble, i Howey creu que aquesta falta de transparència impedeix als autors la presa de decisions adequades sobre com publicar el seu treball. "El que aquestes dades mostren és la distribució dels autors autoeditats entre una àmplia franja de títols a Amazon. També revela la preponderància de llibres electrònics a través dels rànquings dels més venuts", va declarar en una entrevista al diari The Guardian.

Howey ha publicat les dades en brut, al costat d'una anàlisi mordaç, que ja és objecte de certa controvèrsia . D'acord amb les seves xifres, el 53% dels títols en els llibres electrònics més venuts van ser autoeditats, que representen el 43 % de les vendes d'unitats al dia, en comparació del 34 % dels títols d'un dels "cinc grans" editors.

Un informe explosiu

El seu informe ha estat descrit per Barry Eisler com "el més innovador i explosiu sobre l'edició fins avui". Eisler és un autor de thrillers que va renunciar a un substanciós avançament per autoeditar-se. L'informe presenta un panorama molt diferent a l'anterior anàlisi dels ingressos dels escriptors autoeditats: segons les xifres de Howey, els escriptors independents estan guanyant gairebé la meitat (47 %) dels ingressos totals per vendes de ficció de gènere a Amazon, quan els "cinc grans" editors guanyen només el 32 % , a pesar que els autors autoeditats fan només el 24 % de les vendes brutes d'Amazon diàries, mentre que els" cinc grans " aconsegueixen un 52%.

Això es deu, segons Howey, al fet que un editor tradicional "guanya més de dues vegades el que l'autor guanya per la venda d'un llibre electrònic. Tenint en compte que els marges de benefici per als editors són millors en e-books que en tapa dura , això significa que l'autor aconsegueix una part més petita, mentre que l'editorial es porta una porció més gran. Tot això malgrat el fet que els llibres electrònics no requereixen la impressió , l'emmagatzematge o transport. Com a resultat d'això, els autors autoeditats estan guanyant un 50% més de benefici que els seus homòlegs en paper, tot i que els seus llibres tenen només la meitat de les vendes brutes ingressos " .

Aquesta és la raó per Howey creu que la indústria editorial ha de canviar, i per què creu que es necessita una revolució. "Crec que necessitem bastants escriptors talentosos que creixin pel seu compte per crear una veritable competència en la indústria editorial. Perquè ara mateix, no hi ha estímuls per al canvi" . Howey té clar que els editors "han de començar a tractar el lector i l'escriptor millor, o no sobreviuran ".   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2