Dijous, 23 de maig de 2024Castellano  


Del llibre a les plataformes digitals, i després, què?
Ricardo Fernández14/5/2014(Foto:)
 

"Del llibre a les plataformes digitals, i després, què?” va ser el títol de l'última trobada de “Escriptors en Xarxa” organitzat per l’ACEC el 12 de maig.

Aquest cicle, coordinat per Ricardo Fernández, té l'objectiu de tractar la difusió de la literatura a través d'internet i del llibre en format digital. En aquesta ocasió, els ponents van ser Enric Sagrera (Director general de Bebookness, primer agregador de llibres electrònics per a autors de parla hispana) i Rosa Mena (Directora de Lectures al Jardí - Esdeveniments i consultoria per a autors i editorials).

Enric Sagrera va tractar de l'alternativa a l'edició tradicional mitjançant l'autoedició en plataformes digitals, i dels agregadors que faciliten l'accés a aquestes plataformes. També va comentar els diferents formats d'edició i dispositius de lectura, i va comparar aquestes diferents alternatives per les quals l'autor pot arribar al lector i la situació dels filtres en aquests processos.

Rosa Mena va centrar la seva ponència en com pot l'autor aconseguir visibilitat a la xarxa utilitzant les noves eines digitals. Va parlar de la dura competència, de la necessitat d'unir un bon text i unes bones estratègies de màrqueting, i de com distingir-se i apropar-se al públic objectiu. Va insistir  en l'ús de blogs, mails, xarxes socials i recursos específics digitals, però també va indicar que no cal descurar els actes amb presència física de l'autor.

Els nombrosos assistents van participar en un viu col·loqui citant algunes experiències personals d'auto publicació, i en el qual els ponents van poder ampliar conceptes, aclarir dubtes i donar la seva opinió sobre quin va a ser el futur de la publicació en aquest nou entorn de forta presència digital.

La propera Trobada d'aquest cicle, que pel seu caràcter estarà reservat a socis de l'ACEC, està programart per el proper 16 de juny. En aquesta ocasió el professional que col·labora amb l'ACEC en temes informàtics, Vicenç Botella, impartirà una classe pràctica sobre ordinadors personals, connexions a internet, antivirus, enviament de mails i com enfocar possibles problemes o avaries en els equips.

 Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2