Dissabte, 15 de juny de 2024Castellano  


Sitges es va vestir de poesia
ACEC3/7/2014(Foto:-)
 
Els passats dies 27, 28 i 29 de juny es va celebrar la Festa de la Poesia de Sitges. Vuit anys avalen la solidesa d'un projecte en el qual la poesia és la gran protagonista. No es tracta d'una trobada com d'altres, on els poetes només són convidats a recitar; Cèlia Sánchez-Mústich i Joan Duran conceben les jornades com un homenatge als poetes, que són tractats amb tota classe d'atencions per tal que la seva estada a Sitges sigui un esdeveniment inoblidable.

Pura Salceda -secretària general de l'ACEC-, Joan Navarro, Odile Arqué, Jaume Subirana, Antoni Clapés, Antònia Vicens i Carles Miralles, van ser els autors convidats enguany. Com és costum, els poetes van ser rebuts a l'estació de Sitges per les autoritats, les pubilles i una banda de música, que tot seguit van ser passejats pels carrers de la ciutat. Aquest recorregut només va ser interromput per escoltar poemes des d'alguns balcons de la vila, on les actrius Imma Colomer i Marta Millà, entre d'altres, es van encarregar de recitar-los; després van llançar clavells a la comitiva. 

Al vespre l'acte central va ser el diàleg entre música i poesia jove al Racó de la Calma, on la personal veu d'Alessio Arena es va alternar amb la poesia de Lucia Petrelli, Hèctor Serra i Luna Miguel. L'endemà, després d'un matí de Batukada i dinar-homenatge a l'associació El Retiro, va començar la "captura d'ànimes" al Saló Blau del Palau de Maricel, on es va projectar una pel·lícula muda basada en els poetes homenatjats, magistralment musicada en directe pel seu creador, l'artista Florenci Salesas. 

El recital de cloenda va donar veu als poetes convidats, acompanyats per la veu d'Elena Gadel, que amb els musics Toni Pagès i Luís Robisco, van interpretar la banda sonora de la nit. La clown Fanny Giraud va representar un tret característic de cada poeta a manera d'introducció. El pati de l'edifici Miramar, ple de gom a gom es va quedar petit per acollir l'espectacle.

Finalment, el diumenge al matí amb la "Visita als aparadors" es van tancar tres dies inoblidables. Set botigues de la vila van cedir els seus aparadors per donar cabuda a les representacions artístiques, obra dels membres del taller de l'artista sitgetana Núria Corretgé, inspirades en un poema de cada poeta convidat. El poema, triat per altres poetes de la vila, va ser recitat pels seus autors acompanyats a l'acordió per Kaloyan Kumanov.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2