Dissabte, 22 de juny de 2024Castellano  


Conferència 'El nudo de la homofobia: lo real en la sexualidad', a càrrec d' Anderson Schirmer
acec13/10/2014(Foto:S&P)
 

L'homofòbia, tant en discurs com en acte, és un greu problema social en molts països occidentals. D'una banda tenim els avanços dels drets dels homosexuals i, per contra, trobem en els sectors conservadors de la societat una enorme resistència, que va des de manifestacions que busca marcar una diferència moral i legal amb un discurs jeràrquic, fins a expressions de repugnància i d'odi. Els resultats són notables, en alguns casos deriva en accions violentes i en la mort. A Brasil s'estima que una persona LGBTQ és assassinada cada 28 hores a causa d'aquesta discriminació. En el desenvolupament de la seva recerca, Anderson Schirmer presenta diverses preguntes i conclusions sobre el tema. El seu treball pensa l'homofòbia, a través de la psicoanàlisi, precisant la seva relació amb el concepte lacanià el Real.

Anderson Schirmer és un investigador brasiler, psicoanalista i activista LGBTQ, estudiant de doctorat en el  Núcleo de Psicanálise e Sociedade de la Pontificia Universidad Católica de São Paulo (PUC-SP) en Brasil. A través del suport de la  Coordenação de Aperfecionamento de Pessoal de Nivel Superior (CAPES-Brasil). Resideix a Barcelona durant vuit mesos per al desenvolupament de la seva tesi doctoral en connexió amb la Universitat de Vic  i amb Centro de Investigación Psicoanálisis & Sociedad.

Hi participan:  Rithée Cevasco (psicoanalista, socióloga, ex CNRS, autora de La discordancia de los sexos, i coautora de Ser-para-el-sexo, Analizando el cuerpo, Política de lo real.) y Gerard Coll (Dr. en Sociología, professor de la Universitat de Vic, autor de Dibujando el género, La carne y la metáfora, El género desordenado.)

Proper 22 d'ctubre a le 19,30 hores
Aula dels Escriptors, 5a. planta de l' Ateneu Barcelonès
Canuda, 6 de Barcelona


    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2