Dimecres, 7 de juny de 2023Castellano  


Cita de poetes al carrer Major de Santa Coloma: Antoni Clapès i Carmen Borja
acec17/11/2014(Foto:atreides)
 

L’any 1996 es va iniciar un cicle de lectures poètiques titulat CITA DE POETES A SANTA COLOMA, dirigit per Rodolfo del Hoyo amb el patrocini de la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. La Cita de poetes va tenir un gran impacte entre els amants de les lletres a la ciutat i dins la societat literària barcelonina.  Com a activitats paral.leles es van fer exposicions, debats, presentacions de llibres, tallers, cursos, conferències i tertúlies.

La Llibreria Carrer Major i l’escriptor Rodolfo del Hoyo, han acordat oferir a la ciutat un nou cicle de lectures poètiques sota el títol CITA DE POETES AL CARRER MAJOR. Es farà una trobada al mes amb dos poetes, un en llengua catalana i un altre en llengua castellana o en qualsevol altra llengua de l’Estat.

ELS POETES

Carmen Borja
va néixer a Gijón el 1957. Doctorada en Literatura Espanyola, resideix a Barcelona des de 1978, data en què va publicar el seu primer llibre de poemes. És membre de l'ACEC (Associació Col.legial d'Escriptors de Catalunya), de l'AEA (Associació d'Escriptors d'Astúries) i del PEN Català, on forma part del Comitè d'Escriptors Perseguits.

Allunyada per convicció personal tant de la crítica literària com del món acadèmic, el seu interès central des de fa anys és la poesia. Ha publicat, entre d'altres, Libro de Ainakls (Diputació de Cadis, Jerez, 1988), Libro de la Torre (El Bardo, Barcelona, 2000, que inclou també la segona edició del Libro de Ainakls), Libro del retorno (Lumen, Barcelona , 2007), La balada de Branko Petrovski y otros poemas (edició bilingüe castellà/català, Insòlit, Barcelona, 2007) i Mañana (Icaria, Barcelona, 2011). El 2006 va codirigir al costat de Carles Molins, Puzle, una publicació excèntrica i multidisciplinar.


Antoni Clapés va néixer a Sabadell el juliol de 1948. Des de 1964 escriu poesia i textos relacionats amb la poesia. Fins ara ha publicat dues dotzenes de llibres i nombrosos textos en edicions d’art, pròlegs, plaquettes i antologies.
Tradueix poesia del francès i de l’italià. La seva poesia ha estat traduïda i editada al francès, espanyol, anglès, italià, portuguès, alemany i àrab.
Ha guanyat els premis de Poesia Joan Alcover (1989), Cadaqués a Quima Jaume (2010) i Josep Maria Llompart – Cavall Verd (2010), i els de Traducció Mots Passants (Departament de Filologia Francesa i Romànica – Universitat Autònoma Barcelona, 2012) i el Rafel Jaume – Cavall Verd (2012).
Els seus darrers llibres són L’arquitectura de la llum (2012), La llum i el no-res (2009) i Miro de veure-hi (2007). Ha traduït poesia del francès (Jaccottet, Collobert, Char, Desautels, Brossard...), i de l’italià (Civitareale, Fasani...). Al desembre de 1989 va crear Cafè Central.
La seva obra representa una meditació sobre l’ésser i el devenir (l’escriptura, el llenguatge, el temps, la memòria, el silenci), i esdevé una indagació sobre la llum, tant en l’aspecte físic com metafísic.

Llibreria Carrer Major  a les 19.30 h
c. Major, 13, Santa Coloma de Gramenet,   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2