Dissabte, 22 de juny de 2024Castellano  


Ignacio Martínez de Pisón, Premio Cálamo 2014 per la novel·la ''La buena reputación''
21/1/2015(Foto:imdp)
 
Guanyadors dels XIV Premios Cálamo, convocatòria any 2014

El Premio Cálamo «Libro del año 2014», triat per votació dels lectors, es concedeix a La buena reputación, obra d'Ignacio Martínez de Pisón publicada per Editorial Seix Barral.

Ignacio Martínez de Pisón, nascut en 1960 a Saragossa i resident a Barcelona, ocupa un lloc central dins de la literatura espanyola contemporània gràcies a llibres com La ternura del dragón,  El fin de los buenos tiempos, El tiempo de las mujeres o Enterrar a los muertos. Les seves obres -traduïdes a nombrosos idiomes- gaudeixen del reconeixement de la crítica especialitzada i del públic lector. La seva obra ha estat guardonada en múltiples ocasions. Premio Doulce Chacón de Narrativa Española, Premio Rodolfo Walsh, Premi Ciutat de Barcelona, Premio de las Letras Aragonesas, Premio de la Crítica, etc. Amb algunes de les seves obres portades al cinema, ha escrit també guions cinematogràfics.

El Premio Cálamo «Otra Mirada 2014» s'atorga a El comité de la noche, obra de Belén Gopegui publicada per Penguin Random House Grup Editorial.

Belén Gopegui va néixer a Madrid en 1963. Llicenciada en Dret va començar el seu treball literari escrivint per a diversos mitjans de premsa. En 1993 publica – amb gran èxit de crítica i públic- la seva primera novel·la, La escala de los mapas, a la qual han seguit entre unes altres La conquista del aire, Deseo de ser punk i Acceso no autoritzado. Ha escrit també obres de teatre i guions cinematogràfics. Diversos dels seus textos han estat adaptats al cinema.

El Premi Cálamo «Extraordinario 2014» es concedeix al llibre Mansa chatarra, obra de Francisco Ferrer Lerín editada per José L. Falcó i publicada per Jekyll & Jill Editores.

Nascut en 1942 a Barcelona i resident a Jaca des de 1968, Francisco Ferrer Lerín és filòleg i ornitólogo especialitzat en rapaces necrófagas. Poeta, narrador, traductor…la seva obra ha fetillat i influït a escriptors de diverses generacions.

La festa de lliurament dels XIV Premios Cálamo se celebrarà el divendres 27 de febrer de 2015 en el Teatro Principal de Zaragosa (informació i reserves en Librería Cálamo, 976 55 73 18).

Prèviament els autors premiats realitzaran una lectura pública de la seva obra a les 19 hores del mateix dia en el Teatro Principal de Zaragosa. Entrada lliure fins a completar aforament

Los Premios Cálamo estàn organitzats per Librerías Cálamo amb el suport i patrocini de les següents institucions públiques i privades:
Ayuntamiento de Zaragoza, Teatro Principal de Zaragoza, Universidad de Zaragoza, Institut Français de Zaragoza, Sansueña Industrias Gráficas, Bodegas y Viñedos Care, Vinatería el Rincón del Arpa, Teatro Arbolé, Teatro de la Estación, Balneario Sicilia, Spectrum Sotos, la nimbo fabrique i Isidro Ferrer.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2