Divendres, 24 de maig de 2024Castellano  


Els llibres europeus van moure 22.300 milions d'euros en 2013
CEDRO20/1/2015


Si no hi ha alguna cosa escàs a Europa, són els llibres. Segons les últimes dades de la Federació d'Editors Europeus (FEE), publicats el passat 12 de gener i que fan referència fins a 2013, Europa compta amb una xifra total de 14.500.000 de títols disponibles per a la compra de llibres, on l'any 2013 s'han sumat 560.000 títols nous. Espanya es consolida com el quart país amb major facturació.

La Federació, que agrupa a 28 associacions d'editors dels països de l'Espai Econòmic Europeu, assenyala en el seu informe, titulat 
European Book Publishing Statistics 2014, que del total de llibres disponibles, al voltant de 2 milions estan en format electrònic. A més, indica que Regne Unit és el país amb més títols a la disposició dels seus lectors, seguit per Alemanya, Itàlia, França i Espanya, que són també els països que llancen més llibres nous al mercat cada any.

De la venda total de llibres en 2013 a Europa, gairebé la meitat (49,5 %) van ser llibres de consum, seguit pels acadèmics/professionals (19,5 %). Més lluny es queden les vendes de llibres educatius (18,8 %) i llibres infantils (12,3 %).

Segons les dades de la FEE, al món del llibre i dedicats a temps complet a la indústria editorial, treballen de forma directa un total de 130.000 persones a Europa. La FEE no té en compte en aquestes dades als treballadors del món dels periòdics, sinó en exclusiva als quals treballen en editorials de llibres.

El llibre com a motor econòmic
Però els llibres no solament donen treball, sinó que mouen diners. Les xifres de vendes de llibres netes a Europa durant 2013 van aconseguir els 22.300 milions d'euros, una xifra una mica inferior a 2012, que va tancar amb 22.500 milions. Cal destacar que la federació no inclou en el seu còmput diferents beneficis associats al llibre, com poden ser els guanys per vendes de drets de traduccions o les adaptacions a altres formats, i es queda únicament amb el que es ven directament en llibres. El mercat major per facturació de llibres d'Europa és Alemanya, seguit per Regne Unit, França, Espanya i Itàlia, en aquest ordre.

La Federació sosté que en 2013 el mercat es va ralentir respecte a anys anteriors, però destaca el creixement notable i continu dels llibres electrònics (representen el 4,5 % del total) i la bona dada d'exportacions, un 19 %, encara que encara ho considera “feble”.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2