Dimecres, 7 de juny de 2023Castellano  


Presentació de ''Medio siglo de oro. Antología de la poesía contemporánea en catalán'', antóleg i traductor Eduardo Moga
acec26/2/2015(Foto:fce)
 

4 de març a les 19,00 hores

Presentació de
Medio siglo de oro. Antología de la poesía contemporánea en catalán antóleg i traductor Eduardo Moga
Presentació Jesús Aguado

La poesia en català no solament compta amb una història riquíssima, des d'Ausiàs March fins a Salvador Espriu, sinó que manté avui una vitalitat sorprenent, amb una multitud d'estils i escoles que preserven les tradicions de la modernitat, però que saben endinsar-se també en àmbits nous, en llenguatges diferents. La llum de la mediterraneidad, l'espai de la dona al món, l'humor i la sàtira, la preocupació social, l'impacte de la cultura en la llengua i la influència de la llengua en la cultura, l'erotisme i l'ascesis, el polític i el juglaresc, la Bíblia i la taverna: tot això es conjuga, feliçment, en una literatura sàvia i inquieta, que vol conèixer-se i donar-se a conèixer.

Quinze autors, nascuts entre 1952 i 1979, representen aquest cosmos poètic turbulent i, alhora, subtil: Xavier Bru de Sala, Miquel Desclot, Maria-Mercè Marçal, Vicenç Altaió, Ramon Dachs, Carles Duarte, Andreu Vidal, David Castillo, Susanna Rafart, Carles Torner, Joan-Elies Adell, Manuel Forcano, Sebastià Alzamora, Núria Martínez-Vernis i Josep Pedrals.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2