Dissabte, 15 de juny de 2024Castellano  


El llibre en paper està i seguirà viu
CEDRO26/2/2015


El llibre en paper no solament segueix molt viu, sinó que sembla que ho seguirà estant. O almenys així ho explica un informe de Deloitte publicat a la fi del passat mes de gener titulat “Tecnologia, Mitjans i Telecomunicacions: Prediccions”, en el qual dedica un apartat a la convivència entre el llibre en paper i el llibre electrònic. L'estudi sosté que en aquest 2015 la impressió de llibres representarà més del 80 per cent del total de les vendes de llibres a escala mundial.

L'informe destaca la situació a Estats Units, el país amb el mercat de llibres més gran del món, i situa la xifra una mica més baixa del 80 per cent, però malgrat això, el percentatge de llibres impresos al país és major que en la resta de països del món desenvolupat.

D'altra banda, l'informe assenyala que els volums de venda dels llibres electrònics han arribat a un estancament, produint-se una desacceleració en el seu creixement als principals mercats de venda, inclòs els de Estats Units, Regne Unit i Canadà. La contínua popularitat del llibre imprès prové, principalment, dels lectors més joves -el 92 per cent dels lectors de llibres entre 18-29 anys d'edat en els EE.UU llegeix llibre en paper- el que dóna a entendre que al llibre imprès encara li queda molta vida al davant.

A més, l'estudi indica que el 75 per cent de la generació considerada com a nativa digital llegeix en llibre imprès, mentre que solament el 37 per cent opta pel llibre electrònic.

Una dècada després de l'engegada del llibre electrònic, la impressió segueix dominant les vendes de llibres, fins i tot en mercats amb alta penetració dels dispositius digitals. Fins i tot, sosté l'estudi, els llibres en paper probablement generaran la major part de les vendes de llibres en el futur més proper.

A més, l'informe assegura que les vendes de llibres en paper a Estats Units van pujar un 2 per cent en 2014. D'altra banda, Deloitte també mostra la tendència que el llibre imprès ha tingut des del 2008 fins al 2013, i sosté que a llarg termini no ha estat tan bona.

Per això, l'estudi recalca que encara que els llibres electrònics no constitueixen la majoria del mercat del llibre, han pres part significativa: en el període 2008-2013 les vendes totals de llibres d'Estats Units van pujar un 8 per cent, fins als 15.000 milions de dòlars, i les vendes de llibres electrònics van ser de 3.000 milions. Si s'eliminessin les vendes d'eBooks del total, la venda de llibres en el sector hagués baixat un 8 per cent durant aquest període.

En conclusió, es pot afirmar que al llibre imprès encara li queda molt futur, malgrat la irrupció del llibre electrònic. I que tots dos, lluny de substituir-se, es complementen, i molt bé.

El blog de CEDRO   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2