Dilluns, 20 de maig de 2024Castellano  


Presentació del llibre ''Polaris'' de Fernando Clemot
acec2/6/2015(Foto:sp)
 

Dia 11 de juny a les 19,00 hores

Presentació del llibre Polaris, de Fernando Clemot
amb: Antonio G. Iturbe i Pablo Mazo
Llibreria La Central del Raval
C/. Elisabets,  6

Oceà Àrtic, 1960. Tot ha canviat a l'Eridanus, un vell vaixell de prospeccions ancorat davant la isla de Jan Mayen. En pocs dies, les cabines de la tripulació s'han convertit en calabossos i la despensa és una sala d'interrogatoris on Vatne i el misteriós senyor Dodt executen amb acarnissament el seu treball. Ara és el torn d'interrogar al doctor Christian, el metge de bord, malalt i turmentat, amb llacunes de memòria però també amb repentines il·luminacions de lucidesa que il·lumines les zones ombrívoles del seu relat. Durant aquest interrogatori implacable anirà aflorant l'estranya relació que unia el doctor amb Mutter, el seu ajudant, i amb altres membres de la tripulació: el capità Farrard, el contramestre Strand i els mariners Rysdal i Agger. Per sobre de tots ells aleteja també el record traumàtic de la guerra, d'altres viatges i de l'omnipresència de la Central, la companyia naviera per la que treballen i que exerceix un estricte control sobre el vaixell a través de les cartes d'ordres, un sistema a primera vista aleatori i estúpid però que amaga un enigma terrible.

A través d'un estil precís i intens i precís i d'una magnífica ambientació de tensió i l'amenaça imminent, Polaris corre amb ecos de conradians en diferents eixos -la memòria, la culpa, la crueltat o els mecanismes de control del poder– que va culminar en un final sorprenent.

Fernando  Clemot (Barcelona, 1970) ha publicat els llibres de contes Safaris inolvlidables (2012) i Estancos del Chiado (2009), finalista del Premio Nacional de Narrativa i Premi Setenil al millor llibre de contes publicat aquest any. És autor de les novel·les El libro de las meravillas (2011) i El golfo de los Poetas (2009). Ha publicat també un assaig de narrativa creativa: Cómo armar y desarmar un relato (2014). La seva obra ha estat inclosa en nombroses antologies. En l'actualitat compagina la seva activitat com a professor en tallers de narrativa creativa a la Universitat Autònoma de Barcelona ia la llibreria La Central de Barcelona amb el seu càrrec com a director de la revista literària Quimera.

 

    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2