Diumenge, 19 de maig de 2024Castellano  


Eduardo Mendoza, premi Franz Kafka 2015
efe3/6/2015(Foto:em)
 

L'escriptor barcelonès Eduardo Mendoza ha guanyat el premi txec Franz Kafka 2015 en reconeixement a la seva trajectòria literària, segons ha anunciat aquest dimarts la societat que concedeix el guardó a Praga.

El premi literari internacional més important del país centreeuropeu s'atorga des de 2001 a autors contemporanis que destaquen per la seva extraordinària qualitat, caràcter humanista i contribució a la tolerància cultural, nacional, lingüística i religiosa.

Mendoza, nascut a Barcelona en 1943, és "un dels més reconeguts i traduïts escriptors espanyols de l'actualitat i està molt orgullós del guardó, per la qual cosa vindrà a Praga personalment a recollir-ho a l'octubre", va informar Daniela Uherkova, portaveu de la Societat i del Centre Franz Kafka.

Després d'estudiar Dret, Mendoza va treballar com a traductor de Nacions Unides a Nova York durant deu anys (1973-1982). En 1975 va publicar La verdad sobre el caso Savolta que, en opinió del jurat del premi, "descriu magistralment la lluita social i política a Catalunya i en tota Espanya en la primera meitat de segle XX", i va ser publicada en txec en 1983.

Mendoza, que en 2010 va obtenir el Premi Planeta amb Riña de gatos. Madrid 1936  i en 2013 el Premi del Llibre Europeu, també va publicar en txec, en 2008, El sorprendente viaje de Pomponio Flato, amb el qual va guanyar el Premi Ploma de Plata.

Aquesta és la 15 edició del Premi Franz Kafka, que el passat van rebre autors com el txec Ivan Klíma, l'hongarès Péter Nádas, l'austríaca Elfriede Jelinek, el britànic Harold Pinter o l'israelià Amos Oz. A més de rebre l'estàtua de bronze de Kafka, el premi està dotat amb 10.000 dòlars. 


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2