Dissabte, 3 de juny de 2023Castellano  


Poesia i +
acec1/7/2015(Foto:fp)
 

La Fundació Palau presenta la desena edició del festival Poesia i + del 3 a l’11 de juliol a Caldes d’Estrac (Maresme). A banda dels espais habituals –el parc de Can Muntanyà i el pati de la fundació–, aquest any el festival s’ampliarà a diversos pobles de la zona més pròxima: Sant Andreu de Llavaneres, Arenys de Mar i Sant Vicenç de Montalt.

Com en els últims dos anys, el festival tindrà un marcat accent musical. Es tracta en general de músics i cantants amb una forta vinculació amb la poesia. En alguns casos, són bandes liderades per poetes (Els Nens Eutròfics, Pentina’t Lula); en altres, cantants que han fet de la poesia un dels seus principals eixos (Maria del Mar Bonet, David Carabén). També comptarem amb músics que últimament s’han acostat a la literatura i han publicat (Maria Rodés, Xarim Aresté, Gerard Quintana) i músics que, amb les seves propostes, se situen a mig camí (Santiago Auserón, Ferran Palau).

El festival fa deu anys i ho vol celebrar, primer de tot, amb una ampliació a les viles pròximes: Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Arenys de Mar. La poesia es bolca en el Maresme. En segon lloc, la Fundació Palau vol celebrar aquestes deu edicions amb una aposta per les joves generacions. Seguint l’esperit de Josep Palau i Fabre, cerquem en les noves generacions les veus poètiques dissidents per als moments de canvi com aquests. És per això que el festival, més que mai, aposta pels poetes i artistes que estan construint el seu món en el moment present.

En paral·lel, i seguint igualment el caràcter de Josep Palau i Fabre, també cal destacar l’espai dels clàssics en la programació del festival. D’una banda, Víctor Sunyol i Jordi Oriol parteixen de Shakespeare per abordar el treball de l’actor i el personatge, mentre que Jordi Cornudella ens guia per la filosofia presocràtica a través de les traduccions de Joan Ferrer, Jaume Pòrtulas i Sergi Grau.

Programa

    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2