Dilluns, 5 de juny de 2023Castellano  


Quant, on i com consumeixen els espanyols la informació?
cedro22/7/2015(Foto:ig)
 

Les noves tecnologies han canviat la forma en la qual les persones s'informen del que ocorre al món. I no solament la forma, sinó també el format per dur-ho a terme. Aquests nous comportaments han estat analitzats en l'informe «Digitalnewsreport.es 2015», editat per investigadors del Center for Internet Studies and Digital Life de la Facultat de Comunicació de la Universitat de Navarra.

L'informe posa de manifest el canvi de paradigma en el consum de la informació que s'està produint en la societat actual.

Consum de notícies i dispositius
Respecte a la confiança que els usuaris tenen de les notícies que es publiquen a Espanya, aquesta és la més baixa entre els vuit països estudiats en l'informe. I destaca que amb prou feines un 34 per cent dels enquestats consideri que es pugui confiar en les notícies publicades.

La meitat dels usuaris accedeix a internet més de cinc vegades al dia, però solament un 8 per cent ho dedica al consum de notícies. D'altra banda, entre els quals consumeixen notícies, el 45 per cent ho fa en més d'una ocasió, sigui per mitjans tradicionals o digitals. D'altra banda, el 50 per cent dels qui es connecten a través de tableta o telèfon mòbil accedeixen a les notícies en diverses ocasions durant el dia, enfront del 45 per cent que opta per fer-ho des de l'ordinador.

Així, l'ordinador segueix sent el principal dispositiu d'accés a notícies en línia per un 59 per cent d'usuaris espanyols, encara que baixa quatre punts respecte a 2014. No obstant això, la resta augmenta un punt cadascun: telèfon mòbil (24 per cent), tableta (10 per cent) i televisió connectada (5 per cent).

L'informe destaca també que els usuaris consideren cada vegada més rellevants les notícies internacionals, que pugen 8 punts en 2015, fins al 53 per cent. També concedeixen importància a les notícies sobre política a Espanya: del 40 per cent a principis de 2014, fins al 46 per cent al començament de 2015.

Xarxes socials
Les xarxes socials, amb un 50 per cent, ja superen als periòdics en tres punts percentuals com el mitjà preferit per informar-se per part dels usuaris espanyols. Així, les xarxes socials pugen fins a quatre punts respecte a 2014, mentre que el paper es manté igual, en un 47 per cent.

Respecte a la franja d'edat, cada vegada més internautes menors de 25 anys s'informen en xarxes socials (77 per cent) que en webs i aplicacions de periòdics (66 per cent) o en programes i informatius de televisió (60 per cent).

D'altra banda, la majoria dels enquestats (42 per cent) utilitza cercadors per accedir a les publicacions digitals i amb prou feines un 27 per cent empra aquests motors de cerca externs per localitzar informacions sobre temes concrets de l'actualitat.

El motiu dels usuaris per informar-se, radica, en un 80 per cent perquè vol conèixer el que succeeix al món, i el 78 per cent, a més, perquè està interessat a entendre assumptes que li poden afectar en la seva vida diària. A part, un 68 per cent considera que estar informat és un deure cívic.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2