Dimecres, 7 de juny de 2023Castellano  


Enrique Vila-Matas obté el Premi FIL de Literatura en Llengües Romàniques
Agencia12/9/2015(Foto:zasmadrid.com)
 

Enrique Vila-Matas obté el El Premi FIL de Literatura en Llengües Romàniques  de 2015 per unanimitat i ho converteix en el quart autor espanyol a obtenir el guardó lliurat per la Fira Internacional de Guadalajara.

Enrique Vila-Matas, va destacar el jurat en l'acta de deliberació, és un dels autors que més han contribuït a renovar la literatura d'Europa i Amèrica Llatina, amb una obra en la qual s'entrellacen els diferents gèneres literaris i es dilueixen les fronteres entre assaig i ficció.

“L'obra de Vila-Matas qüestiona incessantment la fràgil condició de la literatura i reflexiona sobre els seus límits i desafiaments al món contemporani. La seva concepció de l'escriptura com a joc amb el lector, mentre que gestor de l'obra, s'inscriu en la gran tradició de Cervantes, Sterne i Cortázar. Els seus temes principals són l'escriptor que prefereix no escriure, el text que reflexiona sobre si mateix i l'escriptura com un salt al buit que posa en risc, tant a l'autor com al lector. La seva obra captiva per la seva intel·ligència crítica, el seu humor i ironia”.

Per l'edició 2015 es van rebre 42 candidatures de catorze països, el jurat el qual va estar integrat per João Cezar de Castro Rocha; Ottmar Ette; Joaquín Garrigós; Alberto Manguel; Patricia Martínez i Pierre Assouline. El Premi FIL de Literatura en Llengües Romanços es lliurarà el pròxim 28 de novembre, en la inauguració de l'edició 29 de la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara.

Nascut a Barcelona en 1948, Vila-Matas és autor d'una extensa obra, que ha estat traduïda a una trentena de llengües, en la qual destaquen Bartleby y compañía (2001), El mal de Montano (2003), Doctor Pasavento (2006), Dublinesca (2010) i Exploradores del abismo (2007). Caballero de la Legió d'Honor a França, ha rebut més d'una vintena de premis i reconeixements literaris com el Rómulo Galegos, el Médicis, el Herralde i el Gregor von Rezzori.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2