Dilluns, 4 de juliol de 2022Castellano  


Ignacio Martínez de Pisón, Premio Nacional de Narrativa, per la seva novel.la ''La buena reputación''
acec23/9/2015(Foto:el mundo)
 
Ignacio Martínez de Pisón ha obtingut, amb La buena reputación (Seix Barral), el Premio Nacional de Narrativa que concedeix el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. El jurat ha volgut destacar «el retrat del món judeuespanyol a Melilla en l'època del Protectorat i el complex desenvolupament d'una xarxa de relacions familiars en el marc d'un relat extens molt fidel a la tradició novel.lesca».

La buena reputación recorre trenta anys en la història de Melilla. Com el propi Ignacio Martínez de Pisón ha destacat, podem abordar aquesta novel·la com la suma de cinc nouvelles, protagonitzades per sengles components d'una mateixa família. Samuel i Mercedes formen la primera generació protagonista de la bona reputació, una parella que contempla amb preocupació el futur de les seves dues filles davant la imminent descolonització del Marroc i el retorn dels espanyols del Protectorat a la Península. Estem a Melilla, són els anys cinquanta i, en aquest context de canvi i incertesa, el matrimoni decideix viatjar a Màlaga per establir-se en una Espanya que comença a obrir-se lentament a la modernitat. De la mà de cinc membres d'una mateixa família, aquesta saga recorre trenta anys de la nostra història i transita per ciutats com Melilla, Tetuán, Màlaga, Zaragoza o Barcelona. Els desitjos i il·lusions de Samuel i Mercedes, de les seves filles i dels seus néts es veuran condicionats per secrets inconfesables en una vida que transcorre fugaç i inesperada.

Ignacio Martínez de Pisón va néixer a Saragossa en 1960 i resideix a Barcelona des de 1982. És autor d'una dotzena de llibres, entre els quals destaquen la col·lecció de contes El fin de los buenos tiempos (1994), les novel.les Carreteras secundarias (1996), María bonita (2001) i El tiempo de las mujeres (2003), i l'assaig Enterrar a los muertos (2005), que va obtenir els premis Rodolfo Walsh i Dulce Chacón i va ser unànimement elogiat per la crítica a diversos països europeus. Amb La buena reputación, guanyadora del Premio Nacional de Narrativa, va obtenir també el Premio Cálamo.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2