Dissabte, 3 de juny de 2023Castellano  


Enrique Clarós va morir la tarda del 29 de setembre a Barcelona.
acec2/10/2015(Foto:ec)
 

Enrique Clarós,  Sabadell-Barcelona (1959-2015) Va estudiar Farmàcia a la Universitat de Barcelona, Cosmologia en la University of Central Lancashire, Administració d'empreses a la Universitat Politècnica de Madrid i Màrqueting en la EADA Business School de Barcelona.

Va dedicar més de 20 anys a la direcció de negocis de distribució. Era empresari, mentor i assessor de projectes d'innovació en comerç. Activitats que va compaginar amb la de professor en diverses escoles de negocis.

De formació científica i empresarial, va conrear al llarg dels anys multitud de facetes i inquietuds, dialogant entre el científic i l'artístic, una successió d'intenses passions forjades per un caràcter extremadament inquiet i de vegades obsessiu. Actualment combinava la seva activitat empresarial amb l'escriptura de poesia i narrativa.

Clarós, escriptor tardà, encara que de vocació primerenca. A 14 anys va dedicar molts caps de setmana a mecanografiar els manuscrits de les obres que el seu pare anava escrivint, centenars de pàgines de novel.la i assaig que li van transmetre l'enigmàtic i fascinant del fet d'escriure. A aquesta edat va saber que el seu destí mogut pel seu esperit polièdric, seria una successió interminable d'obsessions i d'altres vides.

Va publicar diversos assajos, articles acadèmics i algunes plaquetes en línia. Creo en la noche és el seu primer poemari, publicat en 2014 per l'Editorial Playa de Àkaba. Estava preparant el seu segon llibre de poemes Reverso de la sombra.

Era membre de l'ACEC, del col.lectiu Laberinto de Ariadna i del 1è Taller de Playa de Àkaba.

Vive en mi un naufrago,
y sus recuerdos no respiran,
y nada braceando,
rumbo a su muerto.
La culpa es del futuro,
del mañana que nunca llega,
que es cuando todo ocurre.

Volveré más liviano,
ingrávido como el olvido,
errático como el vuelo de la sámara,
insomne junto a grillos y luciérnagas.

Porque si la noche ha muerto,
¿entonces qué?
A mi,
el relente,
a vosotros,
el alba
de palabra inocente
y memoria fecunda.
 

Llegir més

La cerimònia de comiat tindrà lloc el divendres 2 d'octubre a les 11,45 en el Tanatori de Sant Gervasi, carrer Carles Riba, 10-12 Barcelona   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2