Dissabte, 3 de juny de 2023Castellano  


15è. Festival nacional de poesia a Sant Cugat, del 18 al 25 d'octubre
FNP19/10/2015(Foto:fnp)
 

Que l'efemèride arribi a la quinzena edició ens demostra que la poesia es consolida, i des de la Institució de les Lletres Catalanes i l'Ajuntament de Sant Cugat volem continuar contribuint a escampar-la, a encomanar-la als que encara no en gaudeixen, i a acostar-la a petits i grans, amb activitats variades que portin la poesia a tots els públics. Treballem també per mantenir l'activitat literària més enllà del Festival, una bona mostra d'aquesta voluntat és la Biblioteca de Mira-sol, que porta el nom de Marta Pessarrodona, i que està especialitzada en el gènere poètic. Amb tot, quan arriba el Festival, Sant Cugat esdevé l'epicentre poètic nacional.

Al llarg d'aquest trajecte que s'encetava amb les primeres edicions de la «Nit de poesia» els anys 1998, 1999 i 2000, ens fa il·lusió recordar que 228 poetes han participat en les activitats, espectacles poètics i recitals del Festival. Amb els que hi participaran enguany la xifra arribarà a 245. Proposem una programació que celebra la poesia en tota la seva força, amb sentits i merescuts homenatges a poetes molt vinculats al Festival que ens han deixat, com Montserrat Abelló i Francesc Garriga, però també a poetes dels quals commemorem aniversaris, com és el cas d'Ovidi Montllor, que fa vint anys que fa vacances, o David Sanahuja, en el centenari del seu naixement, entre d'altres.  Estel Solé i Àngels Gregori són les encarregades de donar el tret de sortida i de la «Nit de poesia», respectivament. D'alguna manera representen, per les seves respectives trajectòries professionals, la voluntat d'unir modernitat amb tradició, creativitat i internacionalitat en la difusió original i innovadora de la literatura catalana. Per això comptarem amb veus joves i amb veus consolidades, afavorint un diàleg intergeneracional com el que la Montserrat Abelló i el Francesc Garriga van practicar.   I un diàleg interartístic en què la música, l’art i la fotografia, com podrà veure’s en diverses exposicions, també hi tenen un paper destacat. 

Enguany gaudirem d'espectacles musicals d'una extraordinària qualitat. Tindrem el privilegi de comptar amb Maria del Mar Bonet, a la «Nit de poesia».  Meritxell Gené ens cantarà poemes de Blai Bonet i Màrius Torres a Maria-Mercè Marçal i Concepció G. Maluquer. Guillem Soldevila i Montse Castellà trenaran accents i versos de Ponç Pons a Zoraida Burgos. Borja Penalba i Francesc Anyó homenatjaran Vicent Andrés Estellés i Mercè Sampietro, Llúcia Vives i Eduard Iniesta, evocaran l'Ovidi Montllor.

Programa   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2