Dimecres, 6 de juliol de 2022Castellano  


''Los últimos pasos'', volum amb tres llibres de poemes inèdits de Florentino Huerga
acec12/11/2015(Foto:jh)
 

Dia 23 de novembre a les 19,00hores
Presentació del llibre Los últimos pasos

de Florentino Huerga
amb: Felipe Aranguren, José Corredor-Matheos, Rosa Lentini
i José Membrive

Los últimos pasos, volum amb tres llibres inèdits de poemes de Florentino Huerga

Edició càrrec de La mano en el cajón/Editorial Carena
Pròleg de José Corredor-Matheos

Amb el títol de Los últimos pasos, l'editorial La mano en el cajón i Ediciones Carena publica en un volum tres obres inèdites del poeta Florentino Huerga (Zamora, 1935- Barcelona- 2005). L'obra porta un pròleg de José Corredor-Matheos que incideix en una vida de testimoniatge i de llarga dedicació a la poesia i es presentarà dilluns que ve dia 23 als 19 hores, a l'Aula dels Escriptors de l’Associació Col.legial d'Escriptors de Catalunya c/. Canuda, 6. Amb la participació de Rosa Lentini, José Corredor-Matheos i Felipe Aranguren.

Los últimos pasos agrupa els tres últims poemaris de Florentino Huega que estaven pendents de publicar. els títols dels quals són El cementerio luminoso, Humo de paja i Ceremonial de sombras. L'edició, en paraules de Javier Huerga, editor de La mano en el cajón i fill del poeta, “serveix de record i homenatge” a la figura i a l'obra del seu pare, mort ara fa deu anys.

Escrits en l'última etapa de la seva vida, l'editor assegura que ja no queda obra inèdita d'interès del seu pare i es refereix a l'última època del poeta recordant unes paraules de l'autor d'obres com Las rayas de la mano,  Poemas de la mala sombra o Laberintos del agua recollides en una entrevista en la revista literària Alga de Castelldefels. La cita parla d'un home que “desposseït de la il·lusió, bandejat de l'esperança” venia “a dialogar amb la mort, a demanar-li la seva pietat, a presentar-li els seus respectes”, explica.

Per a Corredor-Matheos, crític d'art i premi nacional de poesia, autor  del pròleg del llibre, en Huerga el poema “és sempre un cant, si no a la vida, sorgit de la vida, i el poeta ve a ser el que dóna veu a sentiments, frustracions i esperances que ens són molt comunes encara que al final hi hagi una certa acceptació”. Una existència la fe de la qual, encara que no se sàpiga en quina, és la justificació perquè el poeta escrigui:  “La luz que en el fondo es la que hace nacer las sombras. Porque todo es, en el fondo, un juego de luces y sombras: unas no son sin la existencia de  las otras”, afirma el prologuista.

POETA I EDITOR

Nascut a Zamora i vingut a Barcelona a la fi dels seixanta, Florentino Huerga contacta amb membres de l'oposició a la dictadura i s'integra en la lluita per les llibertats en general i les de Catalunya en particular. Per això, amb els poetes Francisco Sitjà i Joaquim Horta Massanés, amb el dramaturg Manuel Pérez-Casaux i amb el novel·lista Juan Manuel Escudero, funda i dirigeix la revista La mano en el cajón. El tarannà de Huerga va convertir a la revista en una publicació de qualitat i alternativa a la cultura oficial de l'època. Entre els autors publicats per la mítica editorial estan Salvador Espriu, Carlos Edmundo de Ory, Leopoldo de Luis, Manuel Vázquez Montalbán, Félix Grande, Francisco Candel, Enrique Badosa, Lorenzo Gomis, Francisco Sitjà   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2