Dissabte, 22 de juny de 2024Castellano  


Josep Casals i Nora Catelli parlan de ''Constelación de pasaje''
acec21/11/2015(Foto:anagrama)
 

Dia 25 de novembre a les 19 hores
Presentació de Constelación de pasaje
de Josep Casals
amb Nora Catelli
La Central del Raval
Elisabets, 6 Barcelona

En l'últim terç del segle XIX despunta una crisi terminal i de naixement que travessa tot el XX i que segueix encara oberta: «una hora crítica», «una crisi com mai n'hi ha hagut», atestaven Mallarmé i Nietzsche. Josep Casals es va apropar ja en Afinidades vienesas a un epicentre d'aquesta sacsejada. I en Constelación de pasaje, amb la mateixa amplitud de visió i per ventura amb més ambició encara, estén el focus als cent anys que intervenen entre la data simbòlica de la Comuna i les últimes dècades del segle XX.

Josep Casals (Barcelona, 1955) és llicenciat en Filosofia i doctor en Història de l'Art. Actualment exerceix com a professor de Estétoca i Teoria de l'Art en el Departament d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona. Ha publicat nombrosos articles en periòdics i revistes (El Mundo, El viejo topo, Quimera, L'Avenç, El País).

Nora Catelli (Rosario, 1946) és argentina. Viu a Barcelona des de 1976. Es va llicenciar en Lletres a la Universitat Nacional de Rosario (Argentina) i és doctora en Filologia Hispànica; actualment ensenya Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona. Ha exercit la crítica literària en La Vanguardia, El País i en diverses revistes. Ha escrit diversos assajos sobre gèneres o autors de la literatura moderna europea i americana i ha editat Cartas a mujeres de Virginia Woolf (Galáxia Gutemberg, 2001); ha prologat els Diarios i la Carta al padre de Franz Kafka (Galàxia Gutemberg, 2001). És autora de El espacio autobiográfico(Lumen, 1991), examen de les noves tendències de la teoria literària en relació amb els gèneres de la memòria; i, en col·laboració amb Marietta Gargatagli, El tabaco que fumaba Plinio –escenas de la traducción en España y América: relatos, leyes y reflexiones sobre los otros (Ediciones del Serbal, 1998),  una antologia raonada i comentada de textos fonamentals de la traducció en castellà.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2