Dimecres, 19 de juny de 2024Castellano  


Presentació del llibre ''La pasión de ser mujer''
acec30/11/2015(Foto:)
 

Día 11 de decembre a les 19,30 hores
Presentació de
La pasión de ser mujer
d'Eugenia Tusquets i Susana Frouchrmann
amb Marta Selva Masoliver
Llibreria Jaimes  C/. València, 318

Una diva del bel cant que va optar per lliurar-se a la felicitat amorosa; una filòsofa que va marcar el pensament del segle XX; una First lady que va transcendir l'estereotip i es va convertir en referent social; una monja que va decidir fer realitat el somni d'apropar-se a Déu sense interferències mundanes... Diversos exemples individuals per a una mateixa realitat de fons: dones que van prendre consciència del seu propi ser i van actuar aprofitant les seves capacitats, moltes vegades xocant contra la inèrcia d'un món marcat pel segell masculí.

Aquest llibre recull una dotzena de testimoniatges femenins amb un nexe comú: la voluntat de superació i l'ambició d'existir en plenitud. Maria Callas, Hannah Arendt, Eleanor Roosevelt i Teresa d'Ávila comparteixen pàgines, entre unes altres, amb Virginia Woolf, Remedios Varo, Emilia Pardo Bazán, Anaïs Nin o Mercè Rodoreda.

Eugenia Tusquets recrea aquella faceta de la seva vida que les ha transformat en un personatge digne d'atenció, aquest episodi revelador que ha quedat amagat després del núvol de la seva fama i la narració de vegades ambigua de la seva existència.

Susana Frouchtmann delimita el context en el qual es produeix aquesta transformació privada, en forma de crònica periodística-biogràfica que completa cada perfil i fa comprensible la veritable envergadura del que, d'una altra forma, semblaria un mer relat anecdòtic. En algun moment, totes elles van haver de decidir si seguien el camí marcat per la societat de la seva època o el que els imposava la seva ser interior. La resta ja pertany a la Història.


    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2