Dissabte, 15 de juny de 2024Castellano  


Andreu Martín amb ''Ara com ara, tot va bé'' guanya el XV Premio Gaziel de Biografías y Memorias
acec27/1/2016(Foto:)
 

L'escriptor Andreu Martín ha guanyat el XV Premio Gaziel de Biografias i Memòries amb l'obra  Ara com ara, tot va bé, unes memòries en les quals l'autor rememora la seva vida personal i professional al mateix temps que ofereix un retrat viu de la ciutat de Barcelona.

Segons ha informat l'editorial RBA, el jurat ha decidit atorgar el guardó per unanimitat a un text que "ofereix una gran quantitat d'informació sobre la història de la cultura popular a Espanya, així com de la Barcelona efervescent dels anys 20 fins avui". El jurat també ha tingut en compte que el text, "carregat de reflexions didàctiques, refrescants i clares de l'autor sobre l'ofici d'escriure, és un magnífic retrat de la infància i primera joventut d'un escriptor consagrat en el seu gènere", a més de "un fresc àgil i amè de la història recent del nostre país". El jurat del XV Premio Gaziel ha estat format pel director de La Vanguardia, Màrius Carol, l'editor Manel Martos, els historiadors Borja de Riquer i Josep Maria Muñoz, i el periodista i escriptor Sergio Vila-Sanjuan.

Nascut a Barcelona en 1949, Andreu Martín és un escriptor especialitzat en novel·la policíaca que ha guanyat nombrosos premis en aquest gènere, com el del Cercle del Crim 1980 per Prótesis (que va inspirar la pel·lícula Fanny Pelopaja) o el Deutsche Krimi Preis International a la millor novel·la policíaca publicada a Alemanya en 1992.

També ha guanyat tres vegades el premi Hammet de l'Associació Internacional d'Escriptors Policíacs per Barcelona Connection (1989), El hombre de la navaja (1993) i  Bellíssimas Personas (2000), amb el qual també va guanyar el Premi de Novela Ateneo de Sevilla d'aquest any, a més d'haver obtingut el VI Premi Pepe Carvalho de novel·la negra al conjunt de la seva obra, entre altres guardons.

Els seus últims llibres publicats són Cómo escribo, un manual molt personal per a aspirants a escriptors, i La violencia justa la seva última novel·la, publicada aquest mateix mes de gener.este mismo mes de enero.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2