Dissabte, 15 de juny de 2024Castellano  


El Congrés recolza majoritàriament les demandes de la plataforma Seguir Creando
Seguir Creando23/3/2016

La Comissió de Cultura ha aprovat en el dia d'avui dues proposicions no de llei sobre la compatibilització de pensions i altres ingressos derivats de la creació artística


(Foto:)
 


Avui s'ha celebrat la primera reunió de la Comissió de Cultura del Congrés dels Diputats en la qual es discutien dues proposicions no de llei, presentades pels Grups Parlamentaris de Podemos i Democracia y Libertat, en les quals se sol·licitava, atenent l'especificitat de l'activitat autoral, un canvi normatiu que permeti compatibilitzar la percepció d'una pensió de jubilació amb altres rendes derivades d'activitats creatives.

La primera proposició, presentada per Podemos, instava a suspendre les inspeccions ja obertes i a paralitzar els expedients en marxa. La segona, presentada per Democracia y Libertat, sol·licitava iniciar els passos necessaris per procedir a un canvi legislatiu.

Finalment, i fruit de l'acord de tots dos grups amb el grup Socialista, es van aprovar textos per 28 vots a favor i 15 en contra, incloent-hi tots dos la proposta que sol·licita la paralització dels expedients oberts i el canvi normatiu que permeti la compatibilització de pensions contributives i no contributives amb la percepció d'altres ingressos.

El Grup Parlamentari Popular va optar per votar en contra d'ambdues propostes puix que va considerar que sol·licitar la suspensió de les inspeccions ja obertes és contrària a la legislació vigent en matèria laboral i de la Seguretat Social. Malgrat això, el seu portaveu en la Comissió, Miguel Barrachina, va manifestar el seu absolut recolzament a un canvi legislatiu que impliqui incrementar al 100% el grau de compatibilitat entre la percepció d'una pensió i altres ingressos.

Els membres de la plataforma Seguir Creando qualifiquen de “encoratjador” el debat produït en el si de la Comissió de Cultura, ja que sembla haver-hi una clara unanimitat en la voluntat de modificar l'actual regulació legal que sanciona als qui, una vegada jubilats, continuen aportant la seva creació.

Seguir Creando considera que, a més d'aquesta modificació legal, és necessari trobar fórmules que permetin solucionar de forma immediata la situació dels professionals jubilats sancionats.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2