Dimecres, 29 de maig de 2024Castellano  


Cristina Fernández Cubas obté el Premio Nacional de La Crítica 2015
acec26/4/2016(Foto:cf-c)
 
L'escriptora Cristina Fernández-Cubas, per la seva novel·la La habitación de Nona, i Ángeles Mora, amb el poemari Ficciones para una autobiografia, són les guanyadores dels Premios de la Crítica 2015, fallats aquest dissabte en Santa Cruz de la Palma i que concedeix l'Associació Espanyola de Crítics Literaris des de 1956.

En llengua catalana, el premi de Narrativa ha estat per La sega de Martí Domínguez, i el de Poesia ha recaigut en Mur, de Gemma Gorga; mentre que en llengua gallega s'ha reconegut a O último dia de Terranova, de Manuel Rivas, en Narrativa, i a O deserto, de María do Cebreiro, en Poesia.

En llengua basca s'han imposat  Lili eta biok, de Ramón Saizarbitora, en Narrativa,  Lainoa janez, de Juan Kruz Igerabide, en Poesia.

El jurat, designat per l'Associació Espanyola de Crítics Literaris (AECL), ha estat format per Ángel Basanta, Fernando Valls, Araceli Iravedra, José Luis Martín Nogales, José Enrique Martínez, Jorge de Arco, Luis Bagué, José Belmonte, Francisco Díaz de Castro, Juan José Lanz, Nicolás Melini, Xelo Candel, José Vicente Peiró, Manuel Ángel Morales, David Becerra, Manuel Gahete, Lluïsa Julià, Olivia Rodríguez, Javier Rojo y Enrique Turpin.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2