Diumenge, 14 d'abril de 2024Castellano  


Renovacions a la Junta de l’ACEC
24/3/2009Moment de la votació per a l'elecció de nous membres de la Junta Directiva (Foto:Carme Esteve)
 
L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya va celebrar ahir, 23 de març de 2009, la seva Assemblea general i les eleccions biennals per a la renovació parcial de la Junta Directiva. Després del recompte dels 155 vots emesos, els vocals escollits per a formar part de la Junta són: Ada Castells (108 vots); Lluís Maria Todó (104 vots); Albert Tugues (98 vots); Valentí Gómez i Oliver (96 vots); Carme Camps (90 vots) –que va ser reelegida–; Pura Salceda (88 vots) i Josep Anton Soldevila (81 vots).

Els set membres més votats entren a la Junta en substitució dels membres cessants: Agnès Agboton, Carme Camps, Mª Teresa Giménez, Enrique Murillo, Manuel Serrat Crespo, Anne-Hélène Suárez i Alejandro Gómez-Franco, de qui en l’assemblea d’ahir es va anunciar la seva dimissió com a tresorer.

La Junta directiva queda conformada de la següent manera: Montserrat Conill (presidenta); Miquel de Palol (vicepresident); Anna Caballé (secretària general) i els vocals Carme Camps, Ada Castells, David Castillo, José Florencio Martínez, José María Micó, Antonio Tello, Dante Bertini, Lluís Maria Todó, Albert Tugues, Valentí Gómez i Oliver, Pura Salceda i Josep Anton Soldevila. Pel que fa al càrrec de tresorer, serà escollit entre els vocals en la propera reunió de la Junta.  

La memòria del 2008 destaca el prestigi de les activitats

Montserrat Conill, presidenta de l’ACEC, va presentar la memòria corresponent al 2008, any que va qualificar de satisfactori “en alguns aspectes”, com ara les converses de treball amb el Gremi d’Editors de Catalunya, juntament amb l’AELC, que “s’han desenvolupat amb un clima d’entesa i cooperació i que estan a punt de concloure amb uns resultats summament positius”. Conill també va destacar el prestigi que han adquirit les activitats de l’ACEC, “molt en particular les Jornades poètiques”, i va anunciar que la previsió per enguany és mantenir la quantitat i la qualitat dels actes organitzats per l’Associació.

Però el panorama pel que es refereix a CEDRO “és menys prometedor”, va advertir la presidenta. I és que CEDRO ja ha anunciat que la seva recaptació per còpia privada es reduirà en un 40,5% respecte el 2008. Aquesta disminució és el resultat directe de les prolongades negociacions entre les entitats de gestió de drets d’autor i la indústria d’aparells reproductors, que van concloure amb l’establiment d’unes tarifes per còpia privada que afavoreixen la indústria, en detriment del interessos del sector reprogràfic. Com a conseqüència, Conill va anunciar ahir el retall aproximadament de 50.000 euros en els ingressos de l’ACEC aquest any. Tot i aquest “ajustament del pressupost”, tant la presidenta com la secretària general de l’Associació, Anna Caballé, van remarcar que “no es retallaran activitats durant aquest 2009”, però sí es veurà afectat, per exemple, l’Arxiu Audiovisual de Poetes, que enguany comptarà amb només quatre nous noms, i no amb els dotze previstos.
 
La presidenta de l’ACEC va destacar com el fet que “tristament” ha marcat l’any 2008, la mort de José Luis Giménez-Frontín, “cofundador i ànima de la nostra associació” i va assegurar que des de la Junta es continuarà el treball que “amb tant d’èxit” va saber portar a terme. Conill va ressaltar la “talla intel·lectual” de Giménez-Frontín, “la seva vàlua personal i la dedicació i encert amb què gestionava els assumptes de l’ACEC”.


Montserrat Conill fa balanç de la memòria d’activitats de 2008.

Resum de les activitats culturals, els serveis i les publicacions de l’ACEC.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2