Divendres, 24 de maig de 2024Castellano  


L’ACEC, CEDRO i el Gremi d’Editors de Catalunya convoquen el XII Premi de Traducció Ángel Crespo
26/3/2009

El Premi de Traducció Ángel Crespo arriba a la seva dotzena edició. El guardó, que ret homenatge a la figura del gran traductor, poeta i humanista Ángel Crespo (Ciudad Real, 1926 – Barcelona, 1995), està reconegut com un dels certàmens més prestigiosos del món de la traducció a Espanya.

El Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO), l'Associació Col•legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC) i el Gremi d'Editors de Catalunya, per tal de retre homenatge a la figura del gran traductor, poeta i humanista Ángel Crespo, i atès que una gran part de les traduccions al castellà és editada a Catalunya, convoquen el

XII Premi de Traducció Ángel Crespo

d'acord amb les següents

BASES

1. Els anys parells aquest premi serà atorgat a la traducció al castellà d'una obra literària (poesia, narrativa i teatre) publicada, per primera vegada i a Catalunya, durant els dos anys anteriors al de la convocatòria del mateix. Els anys senars, a la traducció al castellà d'una obra d'assaig o de no ficció publicada, per primera vegada i a Catalunya, durant els dos anys anteriors al de la convocatòria.

2. Per tant, en la convocatòria d'enguany, pot optar al premi qualsevol traducció al castellà d'una obra d’assaig o de no ficció publicada, per primera vegada i a Catalunya, entre l'1 de gener de 2007 i el 31 de desembre de 2008.

3. La llengua d'origen de la traducció pot ser qualsevol de les llengües modernes europees, a més del llatí i el grec clàssic.

4. De les traduccions que optin al premi, cal presentar-ne dos exemplars, juntament amb l'original corresponent, a la Secretaria de l'ACEC, Canuda 6 (Ateneu Barcelonès), 08002 Barcelona, dirigits al Secretari del Jurat del XII Premi de Traducció Ángel Crespo. El termini de presentació per a aquesta convocatòria acaba el 24 de setembre de 2009. No es tornaran els dos exemplars de la traducció presentats, que passaran a formar part de la biblioteca de l’ACEC.

5. El jurat estarà constituït per cinc membres com a màxim –tres dels quals han de ser professors de la Facultat de Traducció d’una de les següents universitats: Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra o Universitat de Vic–, així com d'un secretari sense vot en representació de les entitats organitzadores. El jurat té dret de fer consultes a tots els especialistes que consideri necessaris.

6. La resolució del jurat es farà pública durant la primera quinzena del mes de novembre del 2009.

7. La dotació del XII Premi de Traducció Ángel Crespo és de 12.000 euros.

Barcelona, març de 2009   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2