Divendres, 24 de maig de 2024Castellano  


Jesús Ávila Granados presenta a l'església de San Julián de Cañete (Cuenca) el seu llibre ''La confesión''
acec1/8/2016(Foto:jag)
 

Dia 5 d'agost a les 13,00 horas 
Presentació de llibre La confesión. El médico templario
de Jesús Ávila Granados
amb Miguel Romero Sáiz
Iglesia de San Julián de Cañete (Cuenca)

La confesión és un llibre que, en forma de novel·la històrica, ens mostra els aspectes més contradictoris de l'Edat Mitjana. Quan el món occidental s'esfondava amb la caiguda del Temple, un personatge de ficció, nascut en terres catalanes, es converteix en protagonista d'una història colpidora: des del seu llit de mort inicia la narració de la seva atzarosa vida, en forma de confessió a un amic musulmà de Granada, seguint un ordre cronològic dels esdeveniments.

A mesura que va explicant el seu relat, es van succeint un darrere l'altre els moments més esquinçadors a través d'una sèrie de vivències. I és quan el lector pren consciència de la força dels sentiments, de la duresa de les traïcions, de la cruesa de les pors i desemparaments i de la precarietat de la vida humana, quan el nostre protagonista, metge de professió, ha de lluitar amb la seva ciència per salvar a nombroses
persones de malalties o ferides en combat, posant en risc, en molts casos, la seva pròpia seguretat.

Aquest personatge, que narra la seva història en primera persona, és, a més, cavaller templer, i el seu ingrés i desenvolupament en l'Ordre del Temple és explicat amb tot luxe de detalls, des de la seva iniciació com postulant fins a la confirmació com a cavaller, en la encomienda de la Ciutat Comtal. Per això, gràcies a la seva condició de metge i de caballero templario, coneix a innombrables personatges coetanis a ell, que van formar part d'un món convuls, on la força dels valors contrasta amb les febleses de la misèria humana. Però, per sobre de tot, batega la força de la lleialtat, el respecte i l'afecte entre les persones, i se superen les barreres de les cultures, les religions i els pensaments filosòfics de l'època. 

En La confesión, el lector ha d'estar preparat per culminar una sèrie de difícils proves, a les quals es veurà sotmès en el llibre, per aconseguir un final sorprenent.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2