Dimecres, 19 de juny de 2024Castellano  


Presentació de la monografia sobre l'obra d'Oriol Sàbat
acec27/8/2016(Foto:os)
 
Dia 10 de setembre a les 20,00 hores
Presentació de la monografia sobre l'obra d'Oriol Sàbat
Els sommnis del Xaman
Textos de Valentí Gómez i Oliver, Marga Clarck i Mireia Puente
Taller Galeria Fort Cadaqués
Cadaqués - Girona


 
Deia el filòsof grec Anaxàgores que totes les coses s’havien originat alhora i que el nous (intel·ligència) les va posar en ordre quan va decidir esmerçar-hi el seu esforç. Ve a tomb esmentar la cosmogonia grega, perquè l’obra que l’artista Oriol Sàbat ens presenta avui conjumina la seva inspiració en aquests quatre elements de ressò hel·lènic — terra, aigua, aire i foc— amb una vigoria decidida i una genuïnitat inconfusible.
La seva preocupació per la naturalesa i la seva personal dèria de voler escoltar-ne les veus, els ritmes i els eloqüents silencis, apropen el conjunt del seu treball artístic (pintura, escultura —fusta i ceràmica—, dibuix) a la feina que encara malden per realitzar els xamans, i sobretot les xamans, escampats pel món, dels quals ens en parla magistralment l’estudiós Mircea Eliade, quan somien i viatgen al “món invisible” o als “universos ocults” que ens explica la física Lisa Randall, i revelen als seus pobles les senderes del coneixement.
L’artista, de manera ferma — diuen els entesos que el creador ha de fer cas a la seva veu interior, a la seva intuïció, a allò que els antics egipcis bé sabien quan invocaven Maat, la deessa de la Veritat i la Justícia— s’ha instal·lat al “centre del món ” (el seu estudi) i ens proposa un “itinerari totèmic” on l’olivera, el nesprer, l’ametller o l’àlber ens piquen l’ullet i ens conviden a endinsar-nos-hi. Bon voyage!

Valentí Gómez i Oliver


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2