Dimecres, 19 de juny de 2024Castellano  


Converses literàries a Formentor del 16 al 18 de setembre
acec7/9/2016(Foto:clf)
 
Esperits, fantasmes i ànimes en pena. 
Històries del Més enllà en la literatura
La novena edició de les Converses Literàries en Formentor, porten per títol "Esperits, fantasmes i ànimes en pena- Histories del Més enllà en la literatura". Les jornades tindran lloc els dies 16, 17 i 18 de setembre a l'Hotel Barceló Formentor.

El divendres 16 de setembre a les 20:00 h. tindrà lloc el lliurament del Premi Formentor de les Lletres 2016 a l'escriptor italià Roberto Calasso.

Els escriptors convidats compartiran de nou amb el públic un estimulant exercici de lectura. Les seves novel·les predilectes, triades a compte de l'assumpte que ens reunirà en el Saló Orfeu de Formentor, permetran sostenir una conversa intel·ligent, pausada, penetrant, lúdica i lúcida. Mentre ens va assenyalant les coses del món, i perfeccionant amb bon estil el seu aspecte, fent més elegant l'evident, la literatura conrea una curiosa predilecció per nomenar, evocar i convocar a les criatures de l'invisible.

Els més remots testimoniatges literaris ens parlen del que no es veu amb una familiaritat sorprenent i són innombrables els relats on actuen unes entitats etèries però convincents. No sabem si són creacions de la imaginació o il·lusions de la intel·ligència, però la veritat és que els éssers invisibles han pres cos entre nosaltres gràcies a una prolífica tradició narrativa.

Els esperits del més enllà, els fantasmes perduts en aquest món, les ànimes en pena caigudes en desgràcia, les ombres que vaguen pel revers del món, els reflexos fugaços que intueix una mirada espantada, les divinitats antigues que defugen el contacte amb els humans... La literatura ens explica el que fan a la nostra esquena quan cap està mirant.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2