Diumenge, 19 de maig de 2024Castellano  


David Castillo reb el IV Premi Internacional Ciudad de Cartago
efe9/12/2016(Foto:fs)
 

El poeta, novel·lista i periodista barceloní David Castillo ha rebut l'IV Premi Internacional Ciutat de Cartago per les seves propostes en pro de la renovació del llenguatge poètic actual i per "aconseguir l'entroncament i interacció entre les llengües catalana, espanyola i àrab".

El premi, lliurat anit a Tunísia en el marc de la Trobada Hispana Tunicina d'Intel·lectuals i Escriptors, ho promocionen l'Associació Tunicina d'Hispanistes, el Pen Club Espanya i el grup editorial Sial Pigmalión, i l'any passat va ser concedit al cantautor Luis Eduardo Aute.

En declaracions a Efe, David Castillo ha mostrat la seva satisfacció pel reconeixement al conjunt de la seva obra i perquè el jurat ha tingut en compte, així mateix, que durant quatre dècades "ha mostrat el seu caràcter i naturalesa internacionalista, rabiosament actual i sempre en l'avantguarda".

A la Biblioteca Nacional de Tunísia, en l'Amfiteatre de Rectorat de la Universitat de la Manouba i en el Club Tahar Haddad de la Medina de la capital tunicina, els participants en la Trobada han reconegut en les últimes hores l'obra de Castillo com "una de les més plurals del panorama literari mediterrani del Magrib, on ha estat traduït en diferents ocasions".

Tampoc s'ha obviat la seva contribució "per acostar el gènere poètic als lectors més joves" i la seva "incansable promoció com a activista i periodista des de la dècada dels setanta".

En recollir el premi de mans del president de l'Associació Tunicina d'Hispanistes, Ridha Mami, Castillo va mostrar el seu agraïment i va destacar, especialment, que ho hagi rebut un any després que fos atorgat a un dels seus "mestres", Luis Eduardo Aute.

Poeta des de molt jove, Castillo, que acaba d'escriure una biografia en català sobre Bob Dylan, ha fundat al llarg de la seva trajectòria nombroses revistes i petites editorials alternatives i, a partir dels anys vuitanta col·labora en diaris com El País, La Vanguardia, El Sol, o les revesteixis Quimera, Ínsula, Leer y Què leer.

L'autor català, nascut en 1961, va fundar fa 28 anys el suplement cultural del diari Avui, el més antic de l'Estat, i capçalera que encara dirigeix.

En l'àmbit literari compta amb les màximes distincions de la literatura catalana, des del Sant Jordi de novel·la i el Carles Riba de poesia, al Crexells a la millor novel·la de l'any.

Amb llibres traduïts a diversos idiomes, David Castillo ha publicat en 2016, "Poesia, contracultura, Barcelona", una antologia de 18 poetes morts prematurament, i la selecció dels seus poemes d'infància i joventut "El túnel del tiempo", del que un crític com Antonio Oriola ha destacat la seva "nuesa formal, el poema ric, torrencial, ple d'imatges surrealistes i automatismes psíquics, la petjada del rock".

David Castillo és soci de l'ACEC i forma part de la seva Junta Directiva.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2