Dilluns, 27 de juny de 2022Castellano  


Anna Atkins i Isabelle Eberhardt, la importància de dues pioneres
26/5/2009Isabel Núñez i Lydia Oliva (Foto:Carme Esteve)
 
Isabel Núñez i Lydia Oliva van oferir, dilluns 25 de maig, a l’Aula dels Escriptors de l’Ateneu Barcelonès, la conferència “Anna Atkins i Isabelle Eberhardt. Les Nòmades”, un reconeixement a una de les fotògrafes i una de les escriptores que van ser pioneres a la seva època i van obrir camins a altres dones i a altres artistes, escriptors i fotògrafs, influenciats pels seus treballs –com és el cas de Man Ray, que recull el llegat d’Atkins, o Bruce Chatwin i Goytisolo, que reelaboren la petjada nòmada d’Eberhardt–.

A grans trets, Anna Atkins (1799-1871), botànica britànica i fotògrafa, va ser la primera persona que va publicar un llibre il·lustrat exclusivament amb imatges fotogràfiques. Per altra banda, Isabelle Eberhardt (1877–1904) va ser una escriptora suïssa, convertida a l’islamisme, que va dedicar gran part de la seva vida a recórrer el nord d’Àfrica vestida d’home i va recollir les seves experiències als seus llibre, publicats després de la seva mort.

Les imatges van tenir una presència important en la conferència, així com la contraposició dels dos llenguatges, el fotogràfic i el literari. Aquesta exposició ha format part del cicle de conferències que han realitzat Núñez i Oliva sobre cinc fotògrafes (Anna Atkins, Frances Benjamin Johnston, Berenice Abbott, Lee Miller i Gisèle Freund) i cinc escriptores (Dorothy Parker, Maeve Brennan, Isabelle Eberhardt, Jean Rhys i Natalia Ginzburg).Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2