Dimecres, 29 de juny de 2022Castellano  


Torna la Festa de la Poesia a Sitges
22/6/2009Imatge d'un dels recitals de la primera edició de la Festa de la Poesia (Foto:Ajuntament Sitges)
 
Sitges acollirà per tercer any consecutiu la Festa de la Poesia, els propers 3, 4 i 5 de juliol. Enguany, els set poetes homenatjats seran: Àlex Susanna, Núria Martínez Vernis, Josep-Anton Soldevila, Teresa Colom, Sebastià Alzamora, Rosa Lentini i Francesc Garriga.

La Festa de la Poesia a Sitges, ideada i dirigida pels dos poetes sitgetans Cèlia Sànchez-Mústich i Joan Duran, convida cada any set poetes cabdals de la literatura catalana i organitza un seguit d’actes, amb els autors com a protagonistes, però amb la intenció d’involucrar-hi tot el poble. Es tracta d’un festival que recupera, alhora, algunes  de les activitats realitzades en la Festa de la poesia que acollia la mateixa vila l’any 1918, com la rebuda dels poetes amb una banda de música i una cercavila pels carrers. Diversos recitals acompanyats de música, exposicions, concerts, col·loquis i espectacles de màgia completaran el cap de setmana. L’acte de cloenda serà dissabte a la nit, als Jardins del Retiro, on els set poetes convidats llegiran els seus poemes i tindran com a mestres de cerimònia l’actor Abel Folk i l’actriu Anna Barrachina.

Els diferents actes programats per aquesta edició comptaran també amb altres poetes i artistes, com Kaloyan Kumanov, solista de l’Orquestra de Cambra d’Acordions de Barcelona, i la seva directora, Pepita Perelló; els membres del col·lectiu Expedicció, Gemma Ferron, David-X i Eric; el Mag Hausson; la ballarina Sílvia Cuesta i els músics Carles Pérez i Xavi Plaza; i la soprano Mercedes Guinea. L’entrada a totes les activitats del festival és lliure i gratuïta. L’Ajuntament de Sitges i la Societat Recreativa El Retiro participen en l’organització de la Festa de la Poesia a Sitges, amb la col·laboració de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes i el Consorci del Patrimoni de Sitges.


Programa de la 3a Festa de la Poesia a Sitges

Divendres, 3 de juliol

12 h.  Rebuda dels poetes, que arribaran tots plegats en minibús a la Plaça de l’Estació (com altres poetes el 1918, però aquells en tren) i  cercavila pels carrers del poble, encapçalada per la banda del Pensil. Al llarg del recorregut hi haurà una “balconada” popular (amb balconaires sorpresa) i una breu escala al Retiro.

13 h. Arribada a la Sala Gòtica del Museu Maricel, on s’inaugurarà l’exposició intimista Captura d’ànimes (la captura és nostra, i les ànimes... dels set poetes convidats).

19 h. Concert/col·loqui al Cau Ferrat. Recital de les peces predilectes de cada poeta, adaptades per a acordió i a càrrec del solista búlgar Kaloyan Kumanov, membre de l’Orquestra de Cambra d’Acordions de Barcelona. Amb la col·laboració de Pepita Perelló, directora de l’OCAB. I en acabar, intercanvi d’impressions amb els poetes.

22.30 h.  El Saló d’Or del Palau Maricel acollirà el col·lectiu Expedicció, format per Gemma Ferron, David-X i Eric, tres éssers energètics que vénen des de París per festejar els poetes amb un viatge delirant a través d’imatges, música, textos poètics, beat-box... i amb instruments musicals creats o transformats per ells mateixos.


Dissbte, 4 de juliol

19 h. Tots al Museu Romàntic: el cèlebre i prestigiós Mag Hausson oferirà un bell espectacle de màgia en una de les emblemàtiques sales del Museu, amb els poetes com a espectadors rellevants. Però abans, el preludi d’una acció inèdita en la història sitgetana: set nines de la Sala de les Nines de Lola Anglada volen fotografiar-se amb els poetes! Com s’ho faran? I entre nina i nina... dos joves poetes, Edgar Alemany i Jahel Virallonga, oferiran alguns versos al públic i poetes convidats.

22.30 h. Acte de cloenda als Jardins del Retiro. Recital, en la veu dels seus autors, dels poemes dels poetes convidats. Els mestres de cerimònies seran l’actor Abel Folk i l’actriu Anna Barrachina. També participarà la ballarina Sílvia Cuesta els músics Carles Pérez a la guitarra i Xavi Plaza al saxo. (Amb la col·laboració especial d’Adrian Nicholson).

Diumenge, 5 de juliol

11.30 h. Adéu als poetes. Tothom qui ho vulgui podrà fer pinya i... un tast de malvasia als emblemàtics jardins de l’Hospital de Sant Joan, l’únic indret de Sitges on encara s’hi troben vinyes. Tot plegat, mentre sona la veu de la soprano Mercedes Guinea amb l’acompanyament de Salvador Monzó.  

12.30 h.  El cercle es tancarà a la Plaça de l’Estació, on el minibús de tornada esperarà els poetes.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2