Dilluns, 2 d'agost de 2021Castellano  


L’ACEC dedica les Jornades Poètiques a Joan Maragall
10/7/2009Joan Maragall (Foto:escriptors.cat)
 
L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya ja té enllestit el programa de les properes Jornades Poètiques, que enguany se celebraran els dies 5, 6 i 7 d’octubre. La novena edició d’aquesta cita anual, que s’ha convertit en un acte cultural de referència a Barcelona, estarà dedicada al gran poeta català Joan Maragall. La conferència inaugural anirà a càrrec del Premi Nacional de Poesia Joan Margarit, i Antonio Jiménez-Millán, Pere Maragall i Adolfo Sotelo impartiran les conferències sobre l’autor homenatjat.

L’ACEC s’avança, amb aquest homenatge, a la quantitat d’activitats que se celebraran a tota Catalunya per a commemorar, el 2010, el 150 aniversari del naixement de Joan Maragall, i l’any 2011, el centenari de la seva mort. “El que ens interessa tractar especialment en aquestes jornades és la vessant de Maragall en contacte amb la cultura espanyola”, explica Miquel de Palol, vicepresident de l’ACEC i coordinador de les jornades. I és que l’autor, no només té una obra important en premsa escrita en castellà, sinó que va mantenir una estreta relació amb alguns intel·lectuals castellans, especialment amb Unamuno. Palol creu que “vista la situació actual del país i les crisis i conflictes, no només en el sentit negatiu, entre les dues cultures, la figura de Maragall vista després de cent anys pot ser molt interessant”.

“Correspondència Maragall-Unamuno” és el títol de la conferència que oferirà –dilluns 5 d’octubre– el poeta granadí Antonio Jiménez-Millán, mentre que Pere Maragall, nét de l’autor de El cant de la senyera o La vaca cega, parlarà –dimarts 6– de “Joan Maragall i la paraula poètica”, i el catedràtic de literatura Adolfo Sotelo ho farà –dimecres 7– sobre “Joan Maragall i les lletres espanyoles”. Teresa Colom, Anna Maluquer i Núria Martínez llegiran versos del poeta.

La cita també inclourà la taula rodona “Els poetes de la contracultura”, amb la participació de David Castillo, Pau Riba i Joan Vinuesa. En aquest sentit, Palol destaca que “aquesta contracultura a Catalunya ha estat sovint en mans de descendents de pròcers de la literatura catalana, pertanyents a sagues d’intel·lectuals del país”. Com cada any, les Jornades es clouran amb un recital poètic, en aquest cas a càrrec de Marga Clark, José Florencio Martínez, Pura Salceda, Oriol Sàbat, Mario Satz i Carlos Vitale

Les Jornades estan organitzades per l’ACEC, patrocinades per CEDRO, i reben la col·laboració de l’Institut de les Lletres Catalanes i el Museu Picasso. La comissió coordinadora està formada per David Castillo, José María Micó, Miquel de Palol i Albert Tugues.


Programa IX Jornades Poètiques de l’ACEC


Dilluns, 5 d’octubre

Vigència de Joan Maragall

19 h. Inauguració
19.05 h. Conferència inaugural: Joan Margarit

19.30 h. Conferència d’Antonio Jiménez-Millán: “Correspondencia Maragall-Unamuno”

20 h. Lectura de poemes de Joan Maragall a càrrec d’
Teresa Colom
Anna Maluquer
Núria Martínez


Presentació: Miquel de Palol


Dimarts, 6 d’octubre

Maragall i els seus amics

19 h. Conferència de Pere Maragall: “La poesia tot just ha començat. Joan Maragall i la paraula poètica”

Presentació de David Castillo

19.45 h. Taula Rodona “Els poetes de la contracultura”, amb la participació de
David Castillo
Pau Riba
Joan Vinuesa

Presentació de Miquel de Palol


Dimecres, 7 d’octubre

Maragall i Unamuno

19 h. Conferència d’Adolfo Sotelo: “Joan Maragall i les lletres espanyoles”

Presentació de José María Micó

19.45 h. Lectura de poemes: Marga Clark, José Florencio Martínez, Pura Salceda, Oriol Sàbat, Mario Satz i Carlos Vitale.

Presentació de José Maria Micó   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2