Dimarts, 25 de juny de 2024Castellano  


Lliurament del XX Premio de Traducció Ángel Crespo en el marc de la 32ª Nit de l'Edició
acec30/12/2017(Foto:)
 

En el transcurs de la 32ª Nit de l'Edició, Gabriel Hormaechea, Secretari del XX Premi de Traducció Ángel Crespo i Vicepresident de l'ACEC va lliurar ahir el premi al guanyador d'aquests any Carlos Fortea per la seva traducció de l'alemany de l'obra Kafka, de Reiner Stach, publicada per l'editorial El Acantilado. Aquest premi està organitzat i convocat per l'Associació Col.legial d'Escriptors de Catalunya, El Gremi d'Editors de Catalunya i CEDRO.

Des de la primera convocatòria del Premi de Traducció Ángel Crespo, l'any 1998, els guanyadors han estat Celia Filipetto, Santiago Sanz i Misael Ruiz, Pepa Linares, Vanesa Casanova, Gabriel Hormaechea, Raúl Gabás, Monika Zgustová, Selma Ancira, Ana Becciu, Bozena Zaboklicka i Francesc Miravitlles, Carlos Vitale, Olivia de Miguel, Adan Kovacsics, Anne-Hélène Suárez-Girard, Javier Albiñana Serain, Juan Luis Vermal, Carmen Martín Gaite, Andrés Sánchez Pascual i Carlos Manzano.

Els editors van fer un reconeixement especial a Beta Editorial i Editorial Teide pels seus 75 anys d'activitat editorial continuada; i a Angle Editorial, Editorial Octaedro i Viena Edicions pel seu 25è aniversari.

La Cambra del Llibre de Catalunya va atorgar el 23è Memorial Fernando Lara a un jove emprenedor en el món editorial a Arianna Squilloni, editora de A BUEN PASO, editorial independent fundada en 2008 que publica llibres il·lustrats de producció pròpia (llibres infantils, àlbums i alguna novel·la) que han estat traduïts a 12 idiomes i han guanyat premis nacionals i internacionals.

Jordi Herralde va rebre el Premi Atlàntida 2017, guardó que el Gremi d'Editors de Catalunya atorga anualment a una personalitat de reconegut prestigi que s'hagi distingit per la seva contribució al foment de la lectura i del món del llibre i, també, pel seu compromís en la defensa del valor de la cultura i de la propietat intel·lectual. 

A més  el Gremi d'Editors de Catalunya va fer un reconeixement especial a Beta Editorial i Editorial Teide, pels seus 75 anys d'activitat editorial continuada; i a Angle Editorial, Editorial Octaedro i Viena Edicions pel seu 25è aniversari.

https://www.youtube.com/watch?v=U52gJduOkuk&feature=youtu.be   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2