Dijous, 23 de maig de 2024Castellano  


L’Associació reprèn l’activitat cultural
4/9/2009


L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC) reprèn a partir d’aquest mes de setembre, després de la pausa estiuenca, la seva activitat cultural. Seguint la línia marcada els darrers anys, el programa d’activitats de l’ACEC continua apostant per la qualitat, la varietat i, sobretot, la possibilitat de donar veu a tots els seus socis. Així, durant els mesos de tardor, l’agenda de l’ACEC va ben carregada, entre jornades literàries, presentacions de llibres, xerrades i actes reivindicatius per defensar els drets dels autors.

El cicle “Encontres 080” enceta el mes, el proper 17 de setembre, per parlar de la poesia i les noves formes d’art, amb Jorge de los Santos i Rodolfo Häsler. I el 30 d’aquest mateix mes s’inaugura el cicle de xerrades “Traduir a la tardor: Converses a la Virreina”, coordinat per Lluís Maria Todó, en el marc del programa d’activitats “Barcelona, ciutat de la traducció”. Aquesta primera sessió portarà per títol “L’ofici de traduir” i comptarà amb la participació de Jaume Vallcorba, Daniel Fernández i Montserrat Conill. La nova iniciativa de l’ACEC, per reivindicar la figura del traductor literari, constarà de tres taules rodones més: “Barcelona, Toledo: ciutats de traducció”, amb Mario Satz (7 d’octubre); “Traduir els clàssics”, amb Jaume Pòrtulas i Joan Sallent (14 d’octubre); i “Bilingüisme i autotraducció”, amb les intervencions de Carme Riera i Lluís Maria Todó (21 d’octubre).

L’octubre torna a ser un mes important per l’ACEC, ja que acull, els dies 5, 6 i 7 al Museu Picasso, les IX Jornades Poètiques, enguany dedicades a la figura del gran escriptor català Joan Maragall. (Podeu consultar el programa al web de l’ACEC).

També cal incloure en aquest programa d’activitats, les presentacions dels llibres: Toma lo simple por el tallo, d’Edda Armas, a càrrec d’Eduardo Moga (15 d’octubre); la versió rimada i notes d’Ignacio Gamen dels Sonetos de Amor, de William Shakespeare, amb la participació de José Florencio Martínez (19 d’octubre); Al otro lado, de Manuel Ballesteros, a càrrec de Juan Pastor i Carlos Pujol (26 d’octubre); i Molestando a los demonios, de Daniel Samoilovh, amb Nora Catelli i Edgardo Dobry (10 de novembre).   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2