Dimarts, 18 de juny de 2024Castellano  


Els autors jubilats seguiran combatent pels seus drets
acec14/3/2018(Foto:)
 

La plataforma Seguir Creando demanarà entrevistes amb la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría; el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i el secretari d'Estat de Seguretat Social, Tomás Burgos, per reclamar que siguin compatibles les seves pensions i els drets d'autor.

Així ho van acordar ahir en la primera reunió que la plataforma ha tingut després de la defunció el 22 de febrer d'Antonio Forges, Forges, una de les veus més reivindicatives del col·lectiu. Els autors jubilats reclamen a través d'aquesta plataforma que es modifiqui l'article 165 de la Llei de Règim de la Seguretat Social per resoldre la incompatibilitat  entre el cobrament de les seves pensions i les retribucions per drets d'autor.

L'escriptor i portaveu de la plataforma,  Manuel Rico, va explicar que volen reiterar al Govern la seva petició que es plantegi una iniciativa, que podria ser un Reial decret, per modificar aquesta llei, i que mentrestant s'interpreti la norma d'una forma «flexible». Les organitzacions agrupades en aquesta plataforma asseguren que si quan se celebri la Feria del Libro de Madrid a la fi de maig «no hi ha llum en l'horitzó» plantejaran alguna iniciativa col·lectiva en aquesta cita literària.

Els últims avanços en aquest sentit no són suficients, ja que ni s'han concretat la supressió de les sancions imposades a creadors ni s'ha modificat la llei. Seguir Creando agrupa a 42 organitzacions representants de creadors de tot l'Estat espanyol, entre elles, Vegap, Sgae, Cedro,  Ace, Acec, Aelc, i la Plataforma en Defensa de la Cultura.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2