Dimecres, 6 de juliol de 2022Castellano  


Presentació del llibre ''Historia torcida de la filosofía'', de Luis Soravilla
F. Cornadó22/3/2018(Foto:)
 
Dins de les tertúlies que organitza El Laberint d'Ariadna s'ha presentat a l'Aula dels Escriptors el llibre Historia torcida de la filosofía de Luis Soravilla, una publicació en dos volums en els quals va desgranant amb un humor molt "seriós" tota la magnífica història del pensament.


La tertúlia va caminar per sendes que discorren més enllà del literari i s'entremeten en el moll del pensament teòric. Amb un humor molt intel·ligent, Soravilla, en dos volums, ens condueix des de l'escola de Milet a l'escolàstica, en el primer volum i des de la crítica de l'escolàstica fins a la filosofia postmoderna i la deconstrucció del segle XXI en el segon volum.


L'humor que desprèn la Historia torcida de la filosofía constitueix en si mateix una reflexió filosòfica i dissipa la reticència que habitualment sentim davant dels textos filosòfics. Perdem la por gràcies a l'humor i amb ell podem qüestionar la metafísica, l'empirisme, l'estructuralisme, el racionalisme i la ruptura del llenguatge. L'humor ens dóna motiu per a l'exercici de la crítica.


En els dos volums de Historia torcida de la filosofía trobem un humor i unes reflexions que ens protegeixen de les agressions continuades dels dogmatismes i ens ofereixen la seva empara contra el pensament únic.


Francesc Cornadó


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2