Divendres, 24 de maig de 2024Castellano  


Sang i llbres per Sant Jordi
acewxc6/4/2018(Foto:)
 

L’assagista Joan Subirats, ben integrat al sistema nerviós de l’ICUB, va oferir totes les iniciatives de suport a la diada, des del clàssic esmorzar, que a partir d’enguany se celebrarà al Palau de la Virreina, quan fins al 2016 se celebrava a l’hotel Regina. Allà s’hi aplegaran autors, editors, periodistes i altres agents que participen activament en la diada de Sant Jordi i servirà de punt de trobada i de descans durant tota la jornada al bell mig de la Rambla barcelonina. També va destacar la donació de sang en dos espais emblemàtics, la biblioteca Jaume Fuster, de Lesseps, i la Manuel Arranz, del Poblenou. Subirats va ressaltar que els dos espais obriran les portes el dia 19 d’abril per acollir aquesta acció especial, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el Banc de Sang i Teixits i diverses entitats de la ciutat: “La campanya arriba dues setmanes després de Setmana Santa, època en la qual les donacions baixen un 20% pel canvi d’hàbits de la ciutadania, i ajudarà a millorar les reserves de sang.”

Després del pregó d’Almudena Grandes, un dels plats forts serà la recuperació del volum Barcelones, també com a evocació dels quinze anys de la mort de Manuel Vázquez Montalbán i trenta de la seva sortida a Editorial Empúries, en una acurada edició a càrrec de Quim Aranda, un dels principals especialistes en l’autor de Pepe Carvalho.

Entre les activitats literàries i per segon any consecutiu, l’Institut de Cultura convoca La Nit del Drac, una trobada que convida la ciutadania a celebrar, en un espai públic i a l’aire lliure, els aniversaris en números rodons dels noms cabdals de la literatura catalana, aquest any amb dramatúrgia de Marc Rosich i música de Clara Peya. L’escenificaran a la plaça del Rei, amb l’actriu Victòria Pagès i els poetes Josep Pedrals i Maria Sevilla.

També van destacar la nova edició de Mon Llibre, dedicat al públic jove, i els Diàlegs de Sant Jordi, que tindran com a protagonistes grans noms com Carme Riera, Amélie Nothomb, Albert Sánchez Piñol i José Eduardo Agualusa, entre altres.

Diàlegs Sant Jordi

Nit del Drac

Món llibre   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2